Ieskaties – unikāls dzīvoklis Parīzē ar botāniķa piegaršu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Unsplash

Bieži vien, iztēlojoties mājokli, kurš teju vai čum un mudž no puķupodiem, rodas iespaids, ka tajā valda pilnīgs haoss. Taču kāds parīziešu pāris ir pierādījis pretējo – viņu mājoklis ir ieturēts minimālisma stilā, apvienojot to ar īstu dārza pieskaņu, stāsta amerikāņu interjera dizaina portāls “Houzz”.

Modernais dārza dzīvoklis atrodas gandrīz Parīzes centrā, kādas 19. gadsimta ēkas mansardā. Divstāvīgajā dzīvoklī ir divstāvu guļamistaba, neliela virtuvīte, ēdamistaba, viesistaba, “augu zona” un viena vannasistaba. Visu dzīvokli vieno viens būtisks elements – katra telpa ir ieturēta baltos toņos, bet izņēmums ir “augu zona”, kur manāmi zaļās krāsas uzplaiksnījumi.

Dinamiskākam izskatam parīziešu pāris savā mājoklī ir integrējuši pāris industriālā stila elementu, kā, piemēram, cementa kāpnes, oksidēta metāla kājas ēdamgaldam, restoti krēsli un perforēta metāla plāksnes skapju durvju vietā. Lai atsvaidzinātu minimālistiskā un industriālā dizaina vēso atmosfēru, mājokļa saimnieki radīja īpašu zaļo zonu jeb lasīšanas stūrīti, kas viscaur izrotāts ar iekarināmajiem telpaugiem un koka mēbelēm. Savukārt zaļā akcenta siena un ar tapetēm izlīmētais lasāmais stūrītis palīdz augiem iekļauties kopējā interjerā.

Augi ir manāmi arī dzīvokļa otrajā stāvā, vannasistabā. Augus no nošķir stikla siena, tādējādi radot īpašu siltumnīcu, kur zaļumus priecē tiešie saules stari no jumta logiem un mitrums, kas siltumnīcā nāk no dušas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu