Dēmoni, melnā maģija un pamācības, kā komunicēt ar velniem 18. gadsimta ilustrācijās (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Rets maģijas mākslas darbu apkopojums, ko radījuši slavenākie šīs mākslas meistari”
“Rets maģijas mākslas darbu apkopojums, ko radījuši slavenākie šīs mākslas meistari” Foto: Public Domain review

Ar ūdenskrāsām veidotu ilustrāciju izlasē no 18. gadsimta demonoloģijas grāmatas apskatāmi šausminoši dēmoni, kā arī dažādi maģijas un kabalas simboli. Kazi, varbūt kādam noder drūmajos rudens vakaros.

Publiskajā arhīvā “Public Domain Review” apskatāmās ilustrācijas ir daļa no grāmatas “Compendium rarissimum totius Artis Magicae sistematisatae per celeberrimos Artis hujus Magistros”, kas aptuvenā tulkojumā nozīmē “Rets maģijas mākslas darbu apkopojums, ko radījuši slavenākie šīs mākslas meistari”.

Par grāmatas drūmo raksturu un melnajām zintīm, kas tajā aprakstītas, vēsta jau virsraksts uz skeletiem rotātā grāmatas vāka: “Noli me tangere” (Neaiztiec mani).

FOTO: Dēmoni, melnā maģija un pamācības, kā komunicēt ar velniem 1775. gada ilustrācijās

Gandrīz 30 ilustrācijās attēloti dažādi elles nezvēri, groteski dēmoniski radījumi, kas veic virkni dažādu darbību, to skaitā mielojas ar nogrieztām cilvēka kājām, spļauj uguni un čūskas no dzimumorgāniem un vicinās ar galvām, kas uzspraustas uz mietiem.

Papildus tam redzami arī ar nekromantiju saistīti attēli, kuros attēlotas dažādas zīmes un pamācības, kā komunicēt ar ļaunajiem spēkiem.

Vācu un latīņu valodā sarakstītā grāmata izdota aptuveni 1775. gadā, tomēr tās anonīmais autors ir centies radīt priekšstatu, ka tā izdota agrāk – 1057. gadā, kā rakstīts grāmatā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu