Policija sākusi kriminālprocesu par šonakt Rīgā notikušo traģisko ugunsgrēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas un Lietuvas glābšanas dienestu mācības Daugavpils novada Kalkūnes pagastā. Ilustratīvs attēls
Latvijas un Lietuvas glābšanas dienestu mācības Daugavpils novada Kalkūnes pagastā. Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns / LETA

Policija sākusi kriminālprocesu par šonakt Rīgā notikušo traģisko ugunsgrēku, kurā dzīvību zaudēja četri cilvēki, apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte. Iespējamais ugunsgrēka iemesls varētu būt neuzmanīga smēķēšana, pieļauj likumsargi.

Grāvīte arī informēja, ka trīs no mirušajiem jau ir atpazīti, bet ceturtajam nozīmēta ekspertīze.

Traģiskais ugunsgrēks izcēlās šonakt īsi pēc pusnakts, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Dienests saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega otrā stāva dzīvoklis un bēniņi 120 kvadrātmetru platībā. Glābēji no piedūmotās koka ēkas evakuēja sešus cilvēkus, bet četri cilvēki ugunsnelaimē gāja bojā.

Palkavniece norādīja, ka šogad kopumā ugunsnelaimēs gājuši bojā 63 cilvēki. Turklāt vairumā gadījumu tās saistāmas tieši ar cilvēku neapdomību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, neuzmanīgu sveču dedzināšanu, bojātu apkures ierīču lietošanu vai degtspējīgus priekšmetu novietošanas pie krāsns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu