Dizaineri atklāj nākamā gada karstākās vannasistabu tendences (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

2019. gads vairs nav aiz kalniem. Gadu mijai tuvojoties, arī interjera dizaineri skaidrāk prognozē nākamā gada modi. Žurnāls “Elle Decor” ir apkopojis desmit vannasistabu iekārtojuma tendences, kurām nākamgad ir lemts iekarot dizaina žurnālu vākus.

Kosmētikas galdiņi pret logu

Nav noslēpums, ka kosmētiku visveiksmīgāk izdosies uzklāt labā apgaismojumā, bet labākais apgaismojums ir dabiskā gaisma. Ne velti šobrīd arvien lielāku atsaucību gūst nelieli spoguļi, kas novietoti pret vannasistabas logu. Dizaineri skaidro, ka nākamajā gadā dabiskais apgaismojums izkonkurēs spilgto mākslīgo apgaismojumu.

Atvērtā koncepta dizains

Ja kādreiz vannasistabas, kas apvienotas ar guļamistabu, izraisīja smieklu lēkmi, tad nu šis neierastais koncepts ir kļuvis par pieprasītu interjera dizaina risinājumu. Šobrīd arvien vairāk dizaineri izvēlas veidot teju vai studio tipa vannas istabu – guļamistabu, kuru no dušas un izlietnes atdala vien kāda dekoratīva siena vai mēbele. Savukārt īpaši privātā vannasistabas daļa jeb pods gan šajā konceptā atrodas aiz sienas un durvīm.

Izteiksmīgas un raibas sienas tualetē

Telpas, kurās atrodas tikai tualetes pods un izlietne ar spoguli, vienmēr ir bijusi vieta, kur izcelt konkrētus akcentus, piemēram, izvietot miniatūru strūklaku, milzīgu dekoratīvu spoguli vai radīt iespaidīgu mozaīku uz kādas sienas. Nākamajā gadā būs aktuālas tapetes ar izteiksmīgiem un raibiem ziedu rakstiem vai ģeometriskiem motīviem.

Centrālais mākslas darbs

2019. gads būs laiks, kad ir vērts ilustrēt mājokļa noskaņu ar mākslas darbiem, pat  vannasistabā. Izteiksmīgs un izsmalcināts mākslas darbs būs unikāls vannasistabas fokālais punkts.

Marmors ar baltu un pelēku rakstu

Marmors ar pelēcīgi baltu rakstu arī nākamajā gadā saglabās nemainīgu pozīciju gan vannasistabu, gan virtuvju dizainā. Šis ir klasisks un nemainīgs dizains, kas iederēsies gan modernā, gan klasiskā interjerā. Tāpat aktuāli būs tādi materiāli kā kvarcs, porcelāna flīzes un dabīgie akmeņi.

Dizains kā SPA salonā

Ar katru gadu vannasistabas aizvien mazāk uzskata par utilitāru telpu, drīzāk par atsevišķu istabu, kurā ir iespējams veltīt laiku sev, relaksēties, vairot daiļumu un lutināt sevi. Šādas tendences ir jaušamas arī vannasistabu interjerā, iekārtojot to kā atpūtas telpu.

Marmora plāksnes un slēptās notekas

Flīzētās dušas grīdas un redzamās notekas nu ir pagātne – attīstoties noteksistēmu risinājumiem, aktuālas kļuvušas slēptās notekcaurules jeb dekoratīvi paneļi, aiz kuriem aiztek ūdens.

Infrasarkano staru pirtis

Infrasarkanā gaisma saunās izskatās lieliski un rada samērā intīmu gaisotni, kā arī tai piemīt terapeitiskas īpašības un tā uzlabo veselību. Piemēram, infrasarkanā gaisma samazina iekaisumus, paātrina brūču dzīšanu, uzlabo asinsriti un paaugstina serotonīna līmeni jeb mazina depresijas simptomus vai vienkārši uzlabo garastāvokli. Ne velti šīs pirtis nākamgad būs viena no aktuālākajām vannasistabu tendencēm.

Cementa sienas un industriālisms

Jau šogad cements guva visai lielu interjera dizaina ekspertu atsaucību, īpaši virtuves interjeros, proti, virtuves virsmām un virtuves salām. Eksperti paredz, ka nākamgad šis materiāls kļūs pieprasīts arī vannasistabu dizainā. Lai gan cements vizuāli ir vēss materiāls, to organiski kombinējot ar koku vai metālu, ir iespējams iegūt siltu, mājīgu un modernu vannasistabas iekārtojumu.

Art Deco nianses

Ņemot vērā, ka arvien vairāk pieaug pieprasījums pēc marmora un metāliskām virsmām, aktualizējas arī Art Deco stila iezīmes. Dizaineri atzīst, ka nākamajā gadā vannasistabu dizainā pieprasītas būs Art Deco stila vannas, dekori un mēbeļu furnitūra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu