Gobzems: "KPV LV" nekādos apstākļos neietu Pabrika vadītajā valdībā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) izvirzītais premjera kandidāts Artis Pabriks "raksturo veco politiku", tāpēc "KPV LV" nekādos apstākļos neietu viņa vadītajā valdībā, žurnālistiem sacīja "KPV LV" līderis Aldis Gobzems.

Vienlaikus Gobzems asi kritizēja Pabriku, kas arī izraisīja vārdu apmaiņu starp politiķiem. Gobzems akcentēja, ka "KPV LV" nāca politikā ar solījumu ieviest jaunās vēsmas, nevis turpināt iesākto. "Mūsu viedoklis ir tāds, ka AP vakar turpināja veco politiku, turklāt laužot solījumu par sarkanām līnijām," teica Gobzems, komentējot pirmo 13.Saeimas sēdi.

Gobzems klāstīja, ka Pabriks politikā ienāca kopā ar Andri Šķēli, tāpēc viņš raksturo veco politiku, kas saistīta ar jautājumiem, ar kuriem "KPV LV" vēlējusies cīnīties - OIK, azartspēles un ātrie kredīti. Ja prezidents būtu nominējis Pabriku, tad "KPV LV" nekādos apstākļos neietu viņa vadītajā valdībā, akcentēja Gobzems.

Par darbu vienā koalīcijā ar AP Gobzems vairs nebija tik kategorisks, norādot, ka Bordānam jāveido valdība, tātad jārisina jautājums arī par koalīciju.

"Es nedomāju, ka varu īsā formātā atbildēt uz visiem nepamatotiem apmelojumiem manā vai partiju apvienības virzienā," sacīja Pabriks. Viņš pauda cerību, ka Bordāns ņems vērā šo situāciju. Tomēr pēc Pabrika domām, ir grūti runāt par "ideālo saskaņu sarunās, ja pirmajās minūtēs iespējamie koalīcijas partneri tevi apmelo".

GALERIJA: Valsts prezidents nosauc Ministru prezidenta amata kandidātu

Vienlaikus Pabriks akcentēja, ka AP ir pragmatisks politiskais spēks un nepamatotiem apmelojumiem valsts interešu labā var pārkāpt pāri.

Savukārt Bordāna vērtējumā politiķu teiktais nemaina viņa pārliecību, ka viņam izdosies izveidot valdību.

Kā ziņots, Valsts prezidents valdības veidošanu nolēmis uzticēt Bordānam. Politiķi pagaidām nav vienojušies par topošo valdību un pat koalīcijas sastāvu. Valdības veidošanas sarunās ir iesaistīti seši politiskie spēki - JKP, "KPV LV", "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība, kā arī "Jaunā Vienotība".

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu bija uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - "KPV LV", JKP un AP. Katrs no šiem politiskajiem spēkiem piedāvāja arī savu premjera amata kandidātu: "KPV LV" kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP - Bordāns, bet AP - Artis Pabriks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu