Ikgadējā Web samitā Lisabonā pulcējušies 60 000 dalībnieku, 80 arī no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uz ikgadējo Web samitu, kas šogad no 4.līdz 6.novembrim notiek Portugāles galvaspilsētā Lisabonā, sabraukuši vairāk nekā 60 000 dalībnieki no 170 pasaules valstīm. Samitā, kas tradicionāli pulcē IT un tehnoloģiju jomas profesionāļus un uzņēmējus, šogad ieradušies arī 80 dažādu uzņēmumu pārstāvji no Latvijas.

„Webb samits ir pasaulē vadošais tehnoloģiju forums, kur kopā pulcējas uzņēmēji, izstrādātāji, dizaineri, marketinga speciālisti un citi IT un tehnoloģiju eksperti, lai uzzinātu par jaunākajām tendencēm un atklājumiem, dzirdētu jomas vadošo ekspertu lekcijas un dibinātu vērtīgus kontaktus. Ir gandarījums redzēt, ka šogad uz samitu ieradušies kopumā gandrīz 500 pārstāvji arī no Baltijas valstīm, kas ir labs pierādījums tam, ka Baltijas valstu uzņēmumi gūst arvien lielāku ietekmi un redzamību IT un tehnoloģiju jomā,” saka Igaunijas uzņēmuma „RIA.com Marketplaces” pārstāvis Artjoms Umanets.

Trīs dienas ilgajā pasākumā ar lekcijām un uzrunām uzstāsies gandrīz 1000 ekspertu. Galveno runātāju vidū ir uzņēmuma „Apple” viceprezidente Lisa Džeksone, „Samsung” prezidents un galvenais stratēģis Jangs Sons, vietnes Booking.com vadītājs Gilians Tans, Portugāles premjerministrs Antonio Kosta un pat viens no šobrīd populārākajiem robotiem pasaulē, Honkongā bāzētā uzņēmuma Hanson Robotics” mākslīgā intelekta izstrādājums – Sofija.

„Kā tehnoloģiju un IT jomas uzņēmums mēs ik dienu meklējam iespēju iegūt jaunas zināšanas, kas mūsu produkts padarītu vēl iekārojamākus un patērētājiem ērtākus, tāpēc samitā piedalās arī 12 RIA.com Marketplaces profesionāļi. Mūsu uzņēmuma darbības joma ir tiešsaistes sludinājumi: piektā lielākā automobiļu sludinājumu vietne pasaulē AUTO.RIA.com un Ukrainas tirgū veiksmīgi pārstāvētais nekustamo īpašumu pārdošanas portāls DOM.RIA.com. WEB samits ir īstā vieta, kur gūt jaunas idejas un iedvesmu biznesa veiksmīgai attīstībai,” saka A.Umanets.

Laužot stereotipus par IT un tehnoloģiju jomu kā vīriešu nodarbošanos, Web samita organizatori šogad noteikuši īpašu cenu politiku, kas veicina daiļā dzimuma pārstāvju dalību samitā, proti, sievietes samita apmeklējumam varēja reģistrēties par 200 eiro, kamēr vīriešiem jāšķiras no krietni lielākas summas – 1200 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu