Reids Somijas salā: noslēpumainā krievu uzņēmuma valdē darbojas latvietis (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google

Krievijas pilsoņa, kura īpašumā uz Somijas salas Somijas specdienesti septembrī veica reidu, izveidotajā uzņēmumā darbojas kāds latvietis, atsaucoties uz ārvalstu medijiem raksta žurnāls "Ir".

Somijas medijos iepriekš izskanējis, ka septembra beigās Somijas tiesībsargājošās iestādes uz salas veica reidu īpašumā, kas pieder Krievijas uzņēmējam Pāvelam Meļņikovam. Īpašumā atradies helikoptera nosēšanās laukums, peldlīdzekļu piestātnes un vairākas ēkas. Tāpat īpašumu uzraudzījušas novērošanas kameras.

Medijos paustas aizdomas, ka īpašums bijis paredzēts Krievijas militārajiem mērķiem. Operācijā aizturēts Igaunijas pilsonis un kāds Krievijas pilsonis.

"Ir" raksta, ka Meļņikova dibinātās firmas "Airiston Helmi" valdē darbojas arī latvietis Arnolds Jaunzems. Nekas gan neliecinot, ka viņam būtu pieredze tūrisma biznesā, turklāt iepriekš Jaunzems bijis aktīvs Tērvetes hokeja klubā, bet pēdējā laikā daudz laika pavadot ārzemēs, žurnālam "Ir" pastāstīja kāds no viņa paziņām.

Latvijā Jaunzemam joprojām pieder kokapstrādes uzņēmums, kurš gan darbojas ar zaudējumiem. Agrāk Jaunzemam piederējušas vēl divas firmas - auto noma un uzņēmums, kas piedāvā finanšu un datu pārvaldīšanu, IT pakalpojumus, taču šie uzņēmumi likvidēti.

Somu žurnālistu sazvanīts, Jaunzems apstiprinājis, ka ir iesaistīts "Airiston Helmi" darbā, taču no sīkākiem paskaidrojumiem atturējies, iesakot vērsties pie kompānijas piesaistīta jurista. Uz "Ir" mēģinājumiem sazināties Jaunzems nebija atsaucies.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu