Top10 vietas, kuras apskatīt, tuvojoties Latvijas simtgadei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/filmday

Pavisam drīz klāt būs diena, kad mēs ar lepnumu varēsim teikt: “Daudz laimes, Latvija!” Patriotiskas noskaņas un svētku nemiers virmo visā Latvijā. Vietas, kuras ļaus just svētku noskaņu un mūsu dzimtenes spēku vari atrast www.atklajlatviju.lv. Svētkiem tuvojoties, Latvijas pazinējs Otomārs Pūce iesaka:

Izpēti grāfu fon Zīversu rezidenci – Cēsu Jauno pili

Foto: Instagram/onute_mp

Cēsu Jaunā pils ir ievērojams valsts nozīmes 18.-19. gs. arhitektūras piemineklis, kurā kopš 1949.gada atrodas Cēsu Vēstures un mākslas muzeja savāktās vēstures liecības, tostarp Latvijas sarkanbaltsarkanā karoga vēstures materiālu kolekcija.

Izpēti suitu vēsturi Alsungas muzejā

Foto: Instagram/amandavilk

Alsungas muzejs ir dibināts 1967. gadā. Muzejā apskatāma suitu dzīvojamā istaba un virtuve, katoļu priesteru liturģiskie tērpi, kā arī dažādas izstādes.

Satiec pagātni, nākotni un tagadni Likteņdārzā

Foto: Instagram/filmday

Likteņdārzs ir mūsu pašu celts simbols tautas nemitīgai atjaunotnei un izaugsmei! Šeit izcila vides arhitektūra savienojas ar Kokneses pussalas krāšņumu.

Sajūti tumsas un gaismas zīņu Žaņa Lipskes memoriālā

Foto: Instagram/asyasz

Šī memoriāla apslēptība ir ne tikai reāla, bet arī simboliska – te ebrejus slēpa Žanis Lipke, otrā pasaules kara laikā izglābjot vairāk nekā 50 dzīvības.

Uzkāp Ložmetējkalna skatu tornī

Foto: Instagram/latvijakabata

27 metru augstais tornis atjaunots un atkal ir pieejams apmeklētājiem! Tas atrodas Tīreļpurvā, un no torņa paveras panorāmas skats uz Ziemassvētku kauju vietām.

Apskati sienu gleznojumus Rēzeknē

Foto: Rēzeknes TIC arhīvs

Gleznu autores, Grieta Butjankova, Anastasija Bikova, Viktorija Zaiceva un Paraskēva Deikina, uz 7 sienām radījušas senās Rēzeknes skatus, sniedzot iespēju paraudzīties uz pilsētu no cita skata punkta.

Aplūko leģendāros Daugavas lokus

Foto: Instagram/taimklavs

Daugavas loki starp Daugavpili un Krāslavu ir senākie un vieni no krāšņākajiem Daugavas ielejas veidojumiem Latvijā. Šis pats skats reiz rotāja 10 latu banknoti.

Atrodi savu pilsētu ģērboņu sienā Vecrīgā

Foto: Instagram/rakabinebugi

Atjaunotā siena jeb panno ar Latvijas pilsētu un novadu ģerboņiem tapusi pēc Rīgas domes un Latvijas Pašvaldību savienības iniciatīvas, kā dāvana Latvijai simtgadē. Gleznojuma atrašanās vieta nav izvēlēta nejauši, tā cieši saistīta ar 1991. gada barikāžu notikumiem.

Dodies piedzīvojumā ar Gulbenes – Alūksnes bānīti

Foto: SIA “Gulbenes – Alūksnes bānītis”

Gulbenes-Alūksnes bānītis savieno divu novadu centrus – Alūksni ar Gulbeni. Šis ir vienīgais Baltijas valstīs regulāri kursējošais šaursliežu vilciens, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus 33 kilometru posmā.

Aplūko sienas gleznojumu “Saule, pērkons, Daugava”

Foto: Instagram/marisseners

Sienas gleznojums “Saule, Pērkons, Daugava” tapis 2014. gadā ielu mākslas festivāla “Blank Canvas” ietvaros. Darbs atrodas Rīgā, Tallinas ielā 46 un attēlo tāda paša nosaukuma dziesmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu