Džona Lenona slepkava: Man katru gadu ir arvien lielāks un lielāks kauns (1)

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

"Bītla" Džona Lenona slepkava Marks Deivids Čepmens atzinis priekšlaicīgās atbrīvošanas komisijai, ka katru gadu izjūtot "arvien lielāku un lielāku kaunu" par izdarīto. Viņš uz priekšlaicīgu atbrīvošanos pieteicies jau desmit reizes, taču viņa iesniegumi visas reizes tikuši noraidīti, vēsta portāls "The Independent".

Ņujorkas cietums šonedēļ publiskoja augustā notikušās sēdes transkripciju. 

63 gadus vecais Čepmens tika notiesāts uz 20 gadiem cietumā līdz mūža ieslodzījumam. Tas nozīmē, ka kopš 2000.gada viņam ir tiesības prasīt atbrīvošanu. Līdz šim visi viņa iesniegumi noraidīti.

1980.gada 8.decembrī Lenons ar sievu Joko Ono no mājām Ņujorkā devās uz ierakstu studiju. Viņam klāt piesteidzās Čepmens, prasot autogrāfu. Pēc vairākām stundām pāris atgriezās mājās, kur Čepmens gaidīja ar šaujamieroci.

Slepkava priekšlaicīgās atbrīvošanas komisijai augustā sacīja, ka Lenons pirmajā viņu tikšanās reizē esot bijis ārkārtīgi laipns. Ieslodzītais Čepmens atzina, ka par pastrādāto domājot katru dienu.

Iepriekšējās sēdēs Čepmens sacījis, ka nošāva Lenonu skaudības dēļ. Viņš nožēlo, ka izvēlējās slepkavību kā savu ceļu uz slavu, atzina ieslodzītais.

Augustā priekšlaicīgās atbrīvošanas komisija noraidīja Čepmena lūgumu viņu apžēlot, sakot, ka "tas nav savienojams ar sabiedrības labklājību un drošību". "Jūsu kriminālā vēsture parāda, ka tas ir jūsu vienīgais fiksētais noziegums. Taču tas neatsver izdarīto," teikts komisijas lēmumā.

Lenona atraitne Joko Ono iepriekš izteikusies, ka Čepmena atbrīvošanas gadījumā baidītos par savu un dēlu Džuliana un Šona dzīvībām.

Čepmens nākamreiz atbrīvošanu varēs lūgt 2020.gada augustā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu