Pompejos atrasta krāšņa freska, kurā kaila grieķu princese mīlējas ar gulbi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/EPA/Zumapress/Scanpix

Aktīvi notiekošie izrakumi Pompeju drupās joprojām turpina pārsteigt arheologus – tagad tie antīkā guļamistabā atklājuši krāšņu fresku, kurā attēlota jutekliska aina starp kailu grieķu princesi un gulbi.

Kā vēsta ziņu aģentūra “ANSA”, par spīti tam, ka šī freska zem vulkāniskajiem pelniem nogulējusi teju 2000 gadu, tomēr tā joprojām ir saglabājusi savu krāšņumu.

Eksperti arī stāsta, ka gulbis ir grieķu dieva Zeva (romiešiem Jupiters) personifikācija, un freskā attēlots mirklis, kad varenais dievs apaugļo mirstīgo princesi Ledu.

Pompeju arheoloģiskā parka direktors Masimo Osana (Massimo Osanna) atklāj, ka aina, kā gulbis apaugļo sievieti, bija bieži sastopama tā laika mākslā un bieži kalpoja par interjera elementu.

Osana arī uzsver, ka šī freska ir unikāla arī tādā ziņā, ka tajā attēlotās princeses acis ir veidotas tā, lai sekotu līdzi katram freskas vērotājam no jebkuras vietas telpā.

“Leda ar absolūti izteiktu juteklību vēro katru, kas nonācis tās tuvumā,” teica Osana.

Šis atklājums sniedz vēl labāku ieskatu tajā, kāda bija bēdīgi slavenās pilsētas iedzīvotāju ikdiena un sadzīve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu