Pierādījumi par Gosna nodokļu krāpniecību Francijā nav atklāti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas valdība otrdien paziņoja, ka nav atradusi pierādījumus tam, ka autoražotāju alianses "Renault-Nissan-Mitsubishi" vadītājs Karloss Gosns Francijā būtu krāpies ar nodokļiem.

Francijas ekonomikas ministrs Bruno Lemērs intervijā radiostacijai "France Info" norādīja, ka viņš bija nekavējoties izdevis rīkojumu veikt Gosna nodokļu deklarāciju pārbaudi pēc tam, kad tika saņemta informācija par viņa arestu Japānā.

Lemērs pavēstīja, ka šajā pārbaudē nekas aizdomīgs nav konstatēts.

Jau ziņots, ka Gosns Japānā ticis aizturēts saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem.

Japānas prokuratūra otrdien vēstīja, ka Gosns nav deklarējis ienākumus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

Tikmēr "Nissan" paziņojis, ka uzņēmuma izmeklēšanā, kas ilgusi vairākus mēnešus, atklāti arī citi nozīmīgi pārkāpumi, ko pastrādājis Gosns.

Ceturtdien paredzēta "Nissan" uzraudzības padomes sēde, kurā tiks lemts par Gosna atbrīvošanu no padomes priekšsēdētāja amata.

Gaidāms, ka viņš zaudēs arī "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amatu. Par Gosna likteni gatavojas lemt arī "Renault" padome - šajā kompānijā Gosns ir gan padomes priekšsēdētājs, gan uzņēmuma vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu