IKEA kļūst par lielāko privāto mežu īpašnieku Lietuvā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Zviedrijas mēbeļu rūpniecības un tirdzniecības koncerns IKEA kļuvis par lielāko privāto mežu īpašnieku Lietuvā, ziņo biznesa laikraksts "Verslo žinios".

Tas vēsta, ka pēdējā gada laikā IKEA par 30% palielinājis  savus mežu īpašumus Lietuvā un to kopējā platība tagad sasniedz 20 000 hektāru, līdz ar to apsteidzot pārējos privāto mežu īpašniekus.

Kā spriedis Lietuvas Privāto mežu īpašnieku asociācijas vadītājs Aids  Pivorjūns, šos papildu 5000 hektārus meža IKEA iegādājies no Stokholmā reģistrētās īpašumu pārvaldības kompānijas "GreenGold", un  iespējams, ka par tiem  samaksāti vairāk nekā 10 miljoni eiro.

Pēc Rumānijā reģistrētā IKEA grupas uzņēmuma "IRI Forest Management" datiem, IKEA grupas mežu īpašumu portfelis visās Baltijas valstīs šā gada laikā pieaudzis 2,2 reizes, sasniedzot 120 000 hektārus.  

Latvijā koncerns savus mežu īpašumus trīskāršojis, un to platība tagad ir  90 000 hektāru, bet Igaunijā platības nav mainījušās - tur Zviedrijas  koncernam joprojām pieder 10 000 hektāru meža.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu