ES tiesa patur spēkā sankcijas Mubaraka ģimenei (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa ceturtdien paturējusi spēkā sankcijas pret bijušā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka ģimeni.

Pēc Mubaraka atkāpšanās 2011.gadā tā dēvētā arābu pavasara rezultātā ES dalībvalstis iesaldēja Mubaraka ģimenes locekļu aktīvus, jo pastāvēja pamatotas aizdomas, ka viņi piesavinājušies valsts līdzekļus.

Sankcijas tika pagarinātas 2016.gadā un 2017.gadā, un Mubaraku ģimene tās apstrīdēja tiesā.

ES Vispārējā tiesa secināja, ka objektīvie fakti, pamatojoties uz kuriem tika pieņemts sākotnējais lēmums par sankciju piemērošanu, palikuši nemainīgi un joprojām tiek uzskatīts, ka Mubaraka ģimenes locekļi ir nelikumīgi piesavinājušies valsts līdzekļus.

Tādejādi piemērot sankcijas nozīmē izrādīt atbalstu demokrātijai, likuma varai, cilvēktiesībām un starptautisko tiesību principiem, paziņoja tiesneši.

Tienešu paziņojumā presei teikts, ka sankcijas paliks spēkā, kamēr turpināsies tiesvedība pret Mubaraku, un norādīts, ka Mubaraka ģimenes iesniegtie pierādījumi par Ēģiptes tiesu sistēmu nav pietiekami, lai pierādītu, ka likuma vara Ēģiptē ir noteikti kompromitēta.

Mubaraka ģimene divu mēnešu laikā var apstrīdēt ES Vispārējās tiesas spriedumu ES Tiesā, kas ir bloka augstākā tiesu instance.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu