Darbu "Rīgas kuģu būvētavas" padomē pamet Valentīna Andrējeva un Linards Baumanis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Darbu kuģu būves un remonta uzņēmuma "Rīgas kuģu būvētava" padomē atstājuši Valentīna Andrējeva un Linards Baumanis, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

"Rīgas kuģu būvētavas" valde informē, ka Andrējevas un Baumaņa iesniegumi par padomes locekļu amata atstāšanu pēc pašu vēlēšanās saņemti piektdien. Iesniegumos Andrējeva un Baumanis nav atklājuši padomes locekļu amatu atstāšanas iemeslus.

Tādējādi "Rīgas kuģu būvētavas" padomē darbu turpina Vasilijs Meļņiks, Aleksandrs Čerņavskis un Gaidis Andrejs Zeibots.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesa šogad 14.novembrī atteicās ierosināt apelācijas tiesvedību saistībā ar "Rīgas kuģu būvētavas" apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2018.gada 2.oktobra spriedumu. Tādējādi spēkā ir stājies Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums, ar kuru "Rīgas kuģu būvētavas" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums tika noraidīts un tiesiskās aizsardzības procesa lieta izbeigta.

"Diemžēl sabiedrībai nezināmu iemeslu dēļ Rīgas apgabaltiesa pat neizskatīja apelācijas sūdzību, kaut arī sabiedrības ieskatā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumā norādītie secinājumi bija balstīti uz nepareizu lietas apstākļu novērtējumu, kā arī tiesa nepareizi iztulkojusi materiālo tiesību normas un pārkāpusi procesuālo tiesību normas, kas noveda pie lietas nepareizas izspriešanas," bija teikts "Rīgas kuģu būvētavas" paziņojumā.

Tāpat kompānijas pārstāvji atzina, ka Rīgas apgabaltiesas lēmums var būtiski ietekmēt "Rīgas kuģu būvētavas" turpmāko darbību.

"Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,853 miljonu eiro apmērā, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas revidenta atzinums par 2017.gada pārskatu ir ar iebildēm.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu