LIKTA 20 gadu jubilejas konferences fokusā – 5G un mākslīgais intelekts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Informācijas un komunikācijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa
Latvijas Informācijas un komunikācijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa Foto: Zane Bitere/LETA

Šā gada 29. novembrī norisināsies Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas 20 gadu jubilejas konference “LIVE LIKTA LIFE”. Tās ietvaros atskatīsimies uz straujo IKT nozares attīstību un diskutēsim par nākotnes pārmaiņām un izaicinājumiem. Paneļdiskusijā meklēsim atbildes uz jautājumiem, kā Latvijā veidot datos un tehnoloģijās virzītu sabiedrību un ekonomiku. Konferences noslēgumā iedvesmosimies no IKT gada balvas “Platīna Pele 2018” laureātu veiksmes stāstiem. Konference tiek organizēta sadarbībā ar galveno partneri “Latvijas Mobilais Telefons”.

LIKTA konference ir gada lielākais informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) jomas notikums, kas aicina sanākt kopā visu Latvijas IKT nozari – atskatīties uz sasniegto, izcelt un akcentēt aktuālos digitālās transformācijas virzienus un iezīmēt nākotni.

Konferenci atklās LIKTA prezidente Dr.oec. Signe Bāliņa un LMT prezidents, LIKTA viceprezidents Dr.oec. Juris Binde, tiks godināti iepriekšējie LIKTA prezidenti – Prof. Imants Freibergs un Dr.habil.dat. Juris Borzovs. Plenārajā sesijā ar iedvesmas runām uzstāsies antropologs Viesturs Celmiņš un arhitekte Dr.arch. Ilze Paklone.

“Digitālā transformācija, no vienas puses, ir izaicinājums, bet, no otras puses, tā ir arī iespēja būs efektīvākiem un konkurētspējīgākiem. Šis process skars ikvienu – kā iedzīvotājus, tā organizācijas. Cilvēku ikdienu jau patlaban izmaina un uzlabo dažādi digitāli meklēšanas un navigācijas rīki un mākslīgā intelekta asistenti, un nākotnē tehnoloģiju integrācija dažādos ikdienas un biznesa procesos tikai pieaugs. Tāpēc konferencē mēs pievērsīsim sabiedrības uzmanību kā veiksmīgāk pielāgoties pārmaiņām un pilnveidot digitālās prasmes”, saka Signe Bāliņa.

Juris Binde, LMT prezidents: “Viedvalsts pamatā ir  Latvijas cilvēku spēja un prasmes izmantot jaunākās tehnoloģijas ilgtermiņa attīstībai un sadarbībai. Latvija jau tagad ir starp pasaules spēcīgākajām valstīm telekomunikāciju jomā. Mums šī priekšrocība jāizmanto, nostiprinot savas pozīcijas arī digitālo risinājumu jomā, attīstot produktus ar eksporta potenciālu pilsētvidei, biznesam, patērētājiem un sabiedrības pārvaldībai.”

Konferences paneļdiskusijas dalībnieki diskutēs par divām tēmām – par gudro sabiedrību un IKT izglītību; par gudro Latviju un digitālām tehnoloģijām un platformām.

LIKTA prezidente Signe Bāliņa iepazīstinās ar nozares iniciatīvām digitālo prasmju veicināšanā, savukārt “Microsoft Baltija” vadītāja Renāte Strazdiņa diskutēs par mākslīgā intelekta ekonomiku un tās ietekmi uz izglītību un darbinieku prasmēm. Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko iezīmēs kopainu IKT darbaspēka jautājumos valstī IKT nozarē. Uzņēmuma “Accenture” Projektu portfeļu vadītājs Latvijā Jānis Paksis konferences dalībniekus aicinās apspriest indivīda un tehnoloģiju mijiedarbību, bet ”Iespējamās misijas” skolotājs no Siguldas pilsētas vidusskolas Edgars Bajaruns stāstīs, kā izmantot jaunākās tehnoloģijas mācību procesā un sniegs ieskatu Skola 2030.

LMT prezidents Juris Binde izskaidros “savienoto auto” darbības pamatprincipus 5G kontekstā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš apspriedīs e-adreses un atvērto datu lietderības aspektus, kā vienu no piemēriem minot e-rēķinu apriti, bet VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta vērsīs uzmanību e-paraksta lietojamībai. Uzņēmuma “Vividly” dibinātāja Gunita Kuļikovska dalīsies ar savu redzējumu par jaunuzņēmumu lomu un attieksmi pret tehnoloģisko attīstību, savukārt CERT.LV pētnieks Kārlis Podiņš izklāstīs digitālo tehnoloģiju drošības aspektus.

Konferences laikā tradicionāli tiks godināti gadskārtējās IKT balvas “Platīna Pele” laureāti nominācijās “Uzņēmuma digitālā transformācija”, ”Valsts digitālā transformācija”, ”Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam”, “Labākā kiberdrošības iniciatīva”, “Labākais E-skolotājs” un ”Veiksmīgākais E-paraksta integrācijas risinājums”.

Pasākuma norises vieta ir “Radisson Blu Hotel Latvija”, Elizabetes ielā 55, Rīgā plkst. 13:00.

Reģistrācija un konferences programma LIKTA mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu