ECT nelems par aizliegumu Berluskoni ieņemt valsts amatus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) otrdien paziņoja, ka tā nepieņems spriedumu lietā par aizliegumu Itālijas ekspremjeram Silvio Berluskoni ieņemt valsts amatus.

"ECT Lielā palāta ar vairākumu balsu ir nolēmusi svītrot šo pieteikumu no lietu saraksta. Lēmums ir galīgs," teikts paziņojumā.

2013.gadā pēc notiesājoša sprieduma lietā par krāpšanos ar nodokļiem Berluskoni tika atņemts Senāta mandāts un viņam tika liegts kandidēt vēlēšanās.

Ekspremjers izcieta viņa piespriesto sodu, veicot sabiedriskus darbus, un maijā viņam noteiktais aizliegums tika atcelts.

Berluskoni aizliegumu bija pārsūdzējis, bet, pēc tam kad tas bija atcelts, norādīja ECT, ka apelāciju vairs nevēlas uzturēt.

Ar otrdienas lēmumu Strasbūrā bāzētā tiesa atzina, ka nekādi tālāki soļi nav nepieciešami.

Politikas veterāna Berluskoni ietekme pēdējā laikā sarukusi, un viņa partijai "Forza Italia", kas atrodas opozīcijā, atbalsts krītas, liecina aptaujas. Tomēr Berluskoni varētu maijā kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu