Degušās Kalnciema ielas ēkas sāga turpinās: igauņi blakus plāno attīstīt dzīvojamo māju (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Igauņu nekustamā īpašuma attīstītājs "Novira Capital" Raņķa dambī 14, kas atrodas līdzās šonedēļ degušajai ēkai Kalnciema ielā 2B, plāno attīstīt dzīvojamo māju, aģentūrai LETA sacīja "Novira Capital" pārstāve Marina Lehtmetsa.

Viņa informēja, ka "Novira Capitlal" caur Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem SIA "NC K2A" un SIA "NC K2C" pieder īpašumi Kalnciema ielā 2C un Raņķa dambī 14. Savukārt šonedēļ degušais īpašums Kalnciema ielā 2B nepiederot "Novira Capital".

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, nams Kalnciema ielā 2B pieder SIA "K2B", kuras īpašniece ir Igaunijas kompānija "Tradesman EU". Šī uzņēmuma patiesā labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Augusts Kāra, kurš, pēc publiski pieejamās informācijas, ir arī jurists kompānijā "Novira Corporate Services". Informācija šīs kompānijas mājaslapā liecina, ka tā piedalījusies "Novira Capital" izveidē.

Turklāt "Novira Capital" piederošo Latvijas uzņēmumu "NC K2A" un "NC K2C" valdes priekšsēdētājs ir "Novira Corporate Services" galvenais jurists Aleksejs Nikolajenko.

Lehtmetsa uzsvēra, ka ēka Kalnciema ielā 2B nepieder "Novira Capital", nedz kādai tās filiālei. Viņa neatbildēja uz jautājumu, vai Igaunijas attīstītājs bija plānojis vai plāno iegādāties īpašumu Kalnciema ielā 2B.

Tajā pašā laikā kompānijas pārstāve atzina, ka "Novira Capital" plāno attīstīt dzīvojamo māju Raņķa dambī 14, bet sīkākas detaļas par projektu neatklāja, piebilstot, ka "projektēšana ir procesā".

Jau ziņots, ka abas ēkas graustu kvartālā Raņķa dambī, kur svētdien izcēlās plašs ugunsgrēks, tikai pirms diviem mēnešiem nonākušas igauņu uzņēmēju īpašumā, liecina zemesgrāmatā un "firmas.lv" pieejamā informācija.

Kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema, Daugavgrīvas un Meža ielu, atrodas divas 20.gadsimta sākumā celtas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 2708 kvadrātmetri. Abas ēkas jau daudzus gadus netiek apsaimniekotas un atzītas par B kategorijas vidi degradējošām būvēm.

Ugunsgrēks naktī uz 25.novembri izcēlās 1787 kvadrātmetrus plašajā jūgendstila sešstāvu ēkā Kalnciema ielā 2b, bet blakus esošo 921 kvadrātmetrus plašo piecstāvu ēku Raņķa dambī 14 liesmas nav skārušas.

Abas ēkas pirms astoņiem gadiem iegādājās SIA "Dekarta Property", kas īpašumā plānoja attīstīt jaunu dzīvojamo kvartālu, atjaunojot arī esošos namus. Uzņēmums orientējās uz Krievijas un citu NVS valstu pircējiem, taču saskārās ar likviditātes problēmām, jo šo pircēju pirktspēja kritās vairākas reizes.

Nesen abu ēku īpašnieki mainījušies. Ēkas Kalnciema ielā īpašnieks kopš šā gada 18. septembra pastarpināti caur SIA "K2B" un vēl vienu Latvijas firmu ir igauņu uzņēmums "Tradesman EU", kura juridiskā adrese reģistrēta Igaunijas nekustamo īpašumu projektu attīstīšanas un finansēšanas kompānijas "Novira Capital" biroju ēkā "Novira Plaza", Tallinā.

Savukārt ēku Raņķa dambī nopirkusi SIA "NC K2A", kas pieder pašai "Novira Capital". Igauņu uzņēmums Latvijā reģistrējis arī SIA "NC K2B", kuras nosaukums ir līdzīgs Kalnciema ielas nama juridiskajai īpašniecei, un kas liecina, ka varētu būt plānotas arī turpmākas izmaiņas šīs ēkas īpašumtiesībās.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Kalnciema ielas 2B īpašnieka "K2B" pamatkapitāls ir 2 002 800 eiro.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu