"Misija pabeigta." Suns-pavadonis atvadās no Džordža Buša vecākā

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Pagājušonedēļ mūžībā devās 41. ASV prezidents Džordžs Bušs vecākais. Bušu ģimenes pārstāvis sociālajos tīklos ievietojis foto, kurā Buša vecākā suns-pavadonis Sallijs atvadās no saimnieka.

"Misija pabeigta. Atceroties 41.," raksta Bušu ģimenes runasvīrs Džims Makgrats.

Labradoras retrīvers pirmdien vienā lidmašīnā ar Buša vecākā zārku dosies uz Vašingtonu, kur notiks atvadīšanās no ASV eksprezidenta. Publiskā ceremonija notiks trešdien Vašingtonas Nacionālajā katedrālē, bet ceturtdien Hjūstonā tiks rīkotas privātas bēres.

Bušs vecākais Salliju saņēma no labdarības organizācijas šā gada jūnijā - neilgi pēc viņa kundzes Barbaras Bušas nāves

Sallijs ar Pārkinsona slimības paveidu sirgstošajam, ratiņkrēslam piesaistītajam Bušam palīdzēja atvērt durvis, pacelt priekšmetus, izsaukt palīgus un pat atbildēt uz telefona zvaniem, norāda raidorganizācija SKY.

"Kā teica kāds cilvēks, [Sallijs] var izdarīt visu, izņemot varbūt vienīgi "Martini" pagatavošanu. Bet nav jāraizējas - viņš var pasaukt kādu, kas uztaisīs "Martini"," jūnijā jokoja Bušu ģimenes runasvīrs. 

Sunim vārds dots par godu pilotam Česlijam "Sallijam" Sallenbergam III, kurš 2009.gadā bojātu pasažieru lidmašīnu nosēdināja Hudzonas upē, izglābjot 155 lidaparātā esošos pasažierus un apkalpes locekļus.

Sallijs pēc piemiņas pasākumiem atgriezīsies organizācijā "America's VetDogs", kas nodrošina ASV kara veterānus ar suņiem-pavadoņiem, lai atvieglotu viņu ikdienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu