Mūžībā devies ASV eksprezidents Džordžs Bušs vecākais (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV eksprezidents Džordžs H. V. Bušs
ASV eksprezidents Džordžs H. V. Bušs Foto: AFP / Scanpix

Amerikas Savienotajās Valstīs 94 gadu vecumā miris ASV eksprezidents Džordžs Bušs vecākais, kurš valsti vadīja laika posmā no 1989. līdz 1993.gadam. Viņa prezidentūras laikā ASV īstenoja militārās kampaņas Panamā un Filipīnās, kā arī operāciju “Tuksneša vētra” pret Sadamu Huseinu, kurš tobrīd bija iebrucis Kuveitā. Džordžs Bušs vecākais miris piektdienas vakarā plkst.22:10 pēc vietējā laika.

Džordža Buša valdīšanas laikā sabruka padomju impērija un beidzās “aukstais karš”. 1993.gadā Džordžs Bušs vecākais prezidenta vēlēšanās zaudēja Bilam Klintonam. Tikai pirms dažiem mēnešiem nomira arī Džordža Buša dzīvesbiedre Barbara Buša.

Savu līdzjūtību saistībā ar 41. ASV prezidenta aiziešanu mūžībā sociālajā tīklā tviter izteicis eksprezidents Baraks Obama. Pēc viņa teiktā, Amerika ir zaudējusi īstu patriotu un pieticīgu kalpu.

Džordžs Bušs vecākais pēdējā laikā vairākkārt bija spiests vērsties pēc medicīniskās palīdzības. Pirms divarpus gadiem pēc kritiena savās vasaras mājās viņš lauza kakla skriemeli un turpmāk bija spiests pārvietoties ratiņkrēslā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu