Pārvērst savu vannasistabu par SPA ar nelieliem līdzekļiem – tas ir iespējams

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Villeroy & Boch/Gustavsberg/Publicitātes foto

No visām mājokļa telpām šķietami visdārgāk remonts izmaksās vannasistabā vai virtuvē – šajās istabās daudz maksā tehnika, mitruma izolācija, mēbeles un santehnika. Tomēr nelieliem uzlabojumiem nav jāmaksā tikpat, cik gada alga, – pietiks ar pavisam minimāliem līdzekļiem, lai vannasistabai piešķirtu svaigāku izskatu.

Sāc ar lielo tīrīšanu

Pirms sāc plānot remontu un veic kādas pārmaiņas vannasistabā, kārtīgi iztīri šo telpu. Notīri flīzes un flīžu starpas, attīri metāla virsmas no rūsas, santehniku un nospodrini dušas durvis. Nevainojami tīrā vannasistabā uzreiz varēs pamanīt, kas tieši šeit ir jāmaina. Arī tīrīšanas laikā bieži vien var pamanīt detaļas, kuras ir jāuzlabo, piemēram, jāatjauno flīžu šuves vai jānolako koka virsmas.

Nomaini apgaismojumu

Gaismekļi var gan bojāt mājokļa izskatu, gan arī to uzlabot. Atbrīvojies no spožajām fluorescējošajām spuldzēm un lūko pēc viegla un maiga apgaismojuma. Tāpat nomaini arī lampu abažūrus. Ja iespējams, veic nelielu eksperimentu un iekarini vannasistabā lustras tipa lampu. Savukārt spoguļa abās pusēs uzstādi sienas lampas acu līmenī.

Atjauno vannasistabas skapīti

Pat ļoti vecs un vizuāli nepievilcīgs skapītis ir viegli pārveidojams ar svaigu krāsas kārtu, jaunu augšējo virsmu un rokturīšiem. Lai piešķirtu vannasistabai modernu izskatu, izvēlies spoži baltu vai matēti melnu skapīša krāsu. Ja skapītis pat ar svaigu krāsas kārtu nav atjaunojams, ir pienācis laiks jaunam. Šobrīd mēbeļu veikalos ir pieejami standarta izmēra vannasistabas skapīši, kas būs līdzvērtīgā izmērā ar esošo.

Nomaini aprūsējušās metāla virsmas

Laika gaitā metāla virsmas sarūsē un nolietojas, tāpēc, piemēram, ūdens jaucējkrānu, dušas uzgali, dvieļu žāvētāju vai izlietnes notekcauruli ir vērts ik pēc dažiem gadiem nomainīt pret jaunu. Veicot lielo metāla priekšmetu nomaiņu, neaizmirsti arī sīkumus, piemēram, tualetes ruļļa turētāju, poda birsti vai pat ziepju trauku. Tie neizmaksās pārāk dārgi, taču kopā liecinās par nelielām, bet manāmām pārmaiņām vannasistabā.

Nokrāso sienas

Ja visas vannasistabas sienas neklāj flīzes, šīs telpas sienas ir iespējams pārkrāsot, tādējādi piešķirot tai pilnībā jaunu izskatu. Vannasistabas pārmaiņām pieejam ar “mazāk ir vairāk” piegājienu. Izvēlies sienu krāsojumam neitrālus toņus un dabiskās krāsas, piemēram, tumši zilo, zaļo vai silti pelēko toni. Nelielām pārmaiņām centies izvairīties no enerģiskiem un izteiksmīgiem toņiem.

Uzturi kārtību

Lai uzturētu vannasistabā SPA atmosfēru, centies tajā uzturēt kārtību un izkārto redzamajos plauktos tikai nedaudzas ķermeņa un matu kopšanas līdzekļu pudelītes. Nepieļauj, lai brīvās vannasistabas vietas aizpildītu nevajadzīgi sīkumi, kā arī īpaši izvērtē, kurus piederumus ir vērts izlikt redzamās vietās.

Tāpat plauktos izliec pēc iespējas līdzīgāka izskata priekšmetus, piemēram, vienādas krāsas dvieļus, pudelītes, groziņus vai vates trauciņus. Neaizmirsti papildināt vannasistabu ar aromātiskajām svecēm un kādu telpaugu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu