Kā izdzīvot “Troņu spēlē”? Atbild zinātnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunā pētījumā zinātnieki noskaidrojuši: lai izdzīvotu pasaulē, kas attēlota Džordža R. R. Mārtina romānā un ekranizējumā “Troņu spēle”, nepieciešamas trīs īpašības.

Tev ir jābūt sievietei, dižciltīgai un elastīgai attiecībā pret lojalitātes koncepciju, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Injury Epidemiology”.

Pie šāda zinātnē “nozīmīga” pētījuma izdomāja ķerties Austrālijas universitātes epidemiologi. Pirmais solis bija izanalizēt visu daiļdarba varoņu nāves, pēc kā varēja secināt, ka dižciltīgie iet bojā retāk nekā parastie cilvēki, bet sievietes mirst retāk nekā vīrieši.

Ideja par šāda pētījuma veikšanu, visticamāk, radusies tāpēc, ka “Troņu spēle” ir pamatīgs kārums tiem, kuri interesējas par ievainojumiem un to epidemioloģiju.

Tā kā pētījuma autori jau sen bija iegādājušies seriāla DVD diskus, pētījumam nebija nepieciešams finansējums.

Pētnieki stāsta, ka 73,7 procentus no visām nāvēm seriālā izraisīja ievainojumi, lielākoties galvā vai kaklā. 11,8 procentus nāvju izraisīja uguns, bet 4,8 procentus – inde. Tikai divi varoņi seriālā mira dabiskā nāvē.

“Pāragras nāves risks šajā vidē ir ļoti augsts. Septītās sezonas beigās vairāk nekā puse sākotnējo varoņu bija miruši,” teica pētnieks Reidars Līstads.

Vidējais varoņa ekrāna dzīves laiks bija 28 stundas un 48 minūtes.

“Pētījumā mēs esam identificējuši vairākus faktorus, ko var saistīt ar varoņu idzīvošanas iespējām. Tas var palīdzēt prognozēt, kurš no varoņiem mirs jaunajā sezonā,” piebilda Līstads.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu