Pārdošanā nonākusi greznā Krimuldas muiža (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Gaujas senlejas malā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā, jaunus saimniekus meklē vēsturiskā Krimuldas muiža, kas ir viens no spilgtākajiem klasicisma villu arhitektūras piemēriem visā Latvijā. Lai gan muižas pirmsākumi meklējami jau 16. gadsimtā, savu uzplaukumu tā piedzīvoja 19. gadsimta pirmajā pusē, kad to iegādājās un labiekārtoja firsts Johans Georgs Līvens. Šeit dzīvojušas veselas trīs Līvenu paaudzes, taču līdz ar agrārās reformas īstenošanu Latvijā (1920.g.-1924.g), muižas kompleksu pārņēma valsts, un līdz pat šodienai tas kalpo dažādu ārstniecības funkciju nodrošināšanai.

Ne vien pati Krimuldas muiža, bet visa teritorija ir aizraujošs apskates objekts, kurā ir iespēja novērtēt klasicisma pili, “Šveices māju”, Krimuldas pilsdrupas, saimniecības ēkas un vēl citus vēsturiskus objektus. Tāpat šeit var baudīt mierpilnas pastaigas pa plašo Krimuldas muižas parku. No kungu mājas terases un balkona paveras elpu aizraujošs skats uz Gaujas senleju, kā arī slaveno gaisa vagoniņu, kas kursē no vienas Gaujas puses uz otru.

Foto: city24.lv

Pie īpašuma izbūvēts asfaltēts ceļš un pat funikulieris. No Krimuldas centra līdz Siguldai kursē sabiedriskais transports. Domājot par muižas kompleksa nākotni, ir izveidota muižas paplašināšanas un pakalpojumu sniegšanas palielināšanas koncepcija. Apskati vēsturisko īpašumu!

Foto: city24.lv
Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu