"Tu pārdevi savu valsti." Trampa bijušajam padomniekam draud cietumsods (1)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien atlikta sprieduma nolasīšana bijušajam ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomniekam Maiklam Flinnam, kurš atzinis, ka melojis Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB). Tiesnesis Flinnam veltīja skarbus vārdus.

Flinns, kurš nacionālās drošības padomnieka amatu ieņēma tikai 24 dienas, pagājušajā gadā atzinās melošanā FIB par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku.

Sprieduma nolasīšana Flinna lietā atlikta līdz nākamā gada martam. Atlikšanu pieprasīja Flinna advokāts.

Tiesnesis Emets Salivans otrdien tiesā nosodīja Flinnu un brīdināja, ka viņam var tikt piespriests cietumsods.

"Es nevaru noslēpt savu riebumu, savu nicinājumu," sacīja tiesnesis.

Salivans norādīja, ka Flinns "strīdīgā kārtā" esot "pārdevis savu valsti", melojot ASV izmeklētājiem. "Visu šo laiku tu biji nereģistrēts ārvalstu aģents, vienlaikus strādājot par ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos," uzsver tiesnesis.

Salivans piekrita atlikt sprieduma nolasīšanu, lai Flinns varētu turpināt sadarboties ar ASV īpašā prokurora Roberta Millera komandu, kas izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Sadarbība Millera izmeklēšanā var palīdzēt Flinnam saņemt mazāku sodu nekā situācijā, ja viņš tiktu notiesāts tagad.

Neskatoties uz tiesneša nosodījumu, prokuratūra ir rekomendējusi nepiespriest Flinnam bargu sodu, ņemot vērā viņa sadarbību ar Millera komandu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu