JKP sola drīzumā nosaukt savu ministru kandidātu vārdus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) drīzumā, visticamāk, rīt varētu nosaukt šī politiskā spēka virzītos ministru amatu kandidātus, žurnālistiem sacīja JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Politiķis norādīja, ka nepieciešams laiks, lai izsvērtu visus argumentus, jo katram kandidātam ir savas stiprās puses. Pašlaik politiskais spēks vēl nav nosaucis savu kandidātu izglītības un zinātnes ministra amatam.

Komentējot "KPV LV" lēmumu iekšlietu ministra amatam virzīt Aldi Gobzemu, Bordāns norādīja, ka šī kandidatūra nav labāka, piemēram, par Jura Juraša (JKP) kandidatūru.

JKP līderis piebilda, ka starp viņa vadītā politiskā spēka prioritātēm valdībā bija tieši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un arī Iekšlietu ministrija (IeM). Kariņa piedāvātajā atbildības jomu sadalījumā neviena no šīm jomām nav paredzēta JKP.

Līdz ar to, ja notiks izmaiņas piedāvājumā par atbildības jomām, JKP vēlētos uzņemties IeM pārraudzību, un šim amatam vērtētu Juraša un Jutas Strīķes kandidatūru.

JKP vēlētos satikties ar Kariņu un pārrunāt vairākus jautājumus par valdības veidošanu, tomēr pašlaik šāds tikšanās laiks nav norunāts.

Kā ziņots, visas partijas, kuras premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis valdībā, piekrīt viņa piedāvājumam. Tomēr "Jaunā Vienotība" (JV) gan vēl gaida, kad tiks nosaukti visi ministru kandidāti.

Pašlaik JKP vēl nav nosaukusi tās kandidātu izglītības un zinātnes ministra amatam. Bordāns iepriekš pauda, ka uz šo posteni politiskajam spēkam esot četri iespējamie kandidāti - Dagmāra Beitnere-Le Galla, Anita Muižniece, Ilga Šuplinska un Gatis Eglītis. Pats Bordāns varētu būt tieslietu ministra amata kandidāts, bet uz satiksmes ministra amatu varētu pretendēt Tālis Linkaits (JKP).

Kā aģentūru LETA informēja JV preses sekretārs Sandris Sabajevs, potenciālo koalīcijas partneru izvirzītos kandidātu JV pagaidām nekomentēs, jo vērtēs šo jautājumu, kad būs nosaukti visu kandidātu vārdi.

Pagaidām partijas neesot prasījušas veikt izmaiņas Kariņa piedāvātajā valdības modelī. Sagaidot visu partiju atbildes, būs arī skaidrs, vai Kariņa valdībai ir Saeimas vairākuma atbalsts. Ja visas partijas būs piekritušas Kariņa valdības modelim, Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiks aicināts nominēt šo politiķi premjera amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu