TVNET lasītāji piepilda bērnu sapņus Alūksnē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau astoto gadu TVNET rīko Ziemassvētku akciju «Sagādā prieku», kuras laikā ar mūsu lasītāju lielo atbalstu esam iepriecinājuši vairāk nekā simts mazo ķiparu. Šogad Ziemassvētku vecītim mīļas vēstules rakstīja 30 bērni, gan ar īpašām vajadzībām, gan no mazturīgām daudzbērnu ģimenēm Alūksnes rajonā. Katru gadu no jauna, lasot vēstules ar viņu sapņiem, kas visbiežāk ir silti ziemas zābaciņi, kāda krāsojamā grāmata, futbola bumba, krāsu zīmulīši vai vienkārši – sniedziņš balts, acis ielavās pa asarai. Cik gan burvīga ir šī bērnības ticība labajam, brīnumainajam, gaišajam… Un cik mums patiesībā vajag maz, lai mēs būtu priecīgi un sirsniņa sildītu mūs.

TVNET akcijas «Sagādā prieku» Ziemassvētku vecītim vēstules atsūtīja 30 bērni ar speciālām vajadzībām vecumā no 1 līdz 17 gadiem. Bērnu diagnozes ir dažādas, piemēram, Silvera sindroms, garīgā atpalicība, nedzirdība, dažādas iedzimtas patoloģijas, kustību traucējumi, Dauna sindroms, vājdzirdība. Arī šogad, pateicoties Bērnu fondam, mēs varējām uzzināt tieši to ķiparu sapnīšus, kuriem prieks ir visvairāk nepieciešams. Izlasījuši vēstules, sākām meklēt bērniem rūķus! Šajā brīdī kļūst ļoti silti ap sirdi, jo rūķi ir tepat līdzās un atsaucas, dažs jau ne pirmo gadu pazīst šo akciju un pat gaida vēstulītes.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Rūķi ir tik čakli, ka nepagurst bērniem atrast tieši to, ko sirsniņa kāro. Pat vēl vairāk – viņus interesē precīzs zābaciņu izmērs, bērna mīļākā krāsa, un dāvana tiek skaisti noformēta, ar personīgu kartīti pie tās. Jāsaka, ka varam lepoties ar TVNET lasītājiem, kuriem sirsnība un palīdzēt griba ir tik liela, ka teju skrien stāties rindā pie dāvanu saraksta. Mēs devām iespēju palīdzēt visiem, kas vien to alka, un divos auto ar pilniem bagāžniekiem devāmies pie bērniem, kuri mūs Alūksnes dzelzceļa kultūras namā gaidīja jau stundu iepriekš.

Līdzi TVNET rūķiem devās sirsnīgā dziedātāja Dženija Meja, kas bērnus iepriecināja ar dziesmām un rotaļām un nenogura samīļot katru, kurš to vēlējās.

Foto: Jānis Škapars TVNET

Pirms dāvanu dalīšanas mazos izklaidēja arī rūķu meitene, kura uzdeva bērniem dažādus jautājumus par rūķu dzīvi. Un tad jau bija laiks draiskām rotaļām, kas zāli piepildīja ar jautriem smiekliem.

Foto: Jānis Škapars TVNET

Kad pienāca dāvanu dalīšanas laiks, telpā iestājās pilnīgs klusums, jo neviens no klātesošajiem nevēlējās nokavēt brīdi, kad tiks nosaukts viņa vārds.

Foto: Jānis Škapars TVNET
Foto: Jānis Škapars TVNET

Bērni mūs pārsteidza ar skaistiem dzejoļiem, dziesmām un pat flautas un klavierspēli. Tiem, kuriem bija grūtāk uzticēt rūķim savu pantiņu, talkā nāca citi bērni, kuri labprāt dalījās ar sev zināmo dzejolīti, lai gan, kad pienāca pašu kārta, nu bija jāatceras cits.

Foto: Jānis Škapars TVNET
Foto: Jānis Škapars TVNET

Bērnu sajūsma par saņemtajām dāvanām ir vārdos neaprakstāma, jo tās ir patiešām gaidītas un vajadzīgas – paldies, mīļie lasītāji, vēlreiz! Paldies arī Rīgas 41. vidusskolas 1.b klases skolēniem, kuri bija sarūpējuši katram bērniņam apsveikuma kartīti.

Foto: Jānis Škapars TVNET

Tagad meitene, kura artrīta dēļ visu laiku salst, varēs skraidīt pa sniegu ar savu sunīti, jo viņai dāvanu - kombinezonu un zābaciņus - atnesa nevis viens, bet trīs rūķi! Kādam puisēnam slēpes rūķis atnesa ar visiem slēpju zābakiem, kas liekas pašsaprotami, bet zēns bija pakautrējies prasīt zābakus, domājot, ka iztiks šogad tikai ar slēpēm.

Foto: Jānis Škapars TVNET

Puika, kas kautrīgi vēstulē bija lūdzis tikai speciālos apavus, jo ar bumbu būs pārāk dārgi, - redzot, ka bumba tomēr ir, to saķēra un piespieda cieši, cieši klāt!

Foto: Jānis Škapars TVNET

Tāpat telefoni, kas pirmajā mirklī šķiet augstprātīgi prasīti, bet, kad lasi, ka bērniem ir vienalga, kādu, lai tikai sazvanītu mammu, kura strādā garas stundas, jautājumi apsīkst... Tas pats stāsts par planšeti, kuru lūdz zēna māsiņa, lai varētu brālīti, kura slimība (Silvera sindroms) nosaka, ka viņš tā arī nekad neizaugs liels, izklaidēt, kamēr viņai jāpilda mājasdarbi. Ķiparam rūķis papildus atnesa arī auto gandrīz vai puisēna augumā. 

Foto: Jānis Škapars TVNET

Un zēns, kas fiziski pasākumā nevarēja iesaistīties kustību traucējumu dēļ, mums paliks atmiņā kā pozitīvisma iemiesojums.

Pat ja šķiet, ka sapnis ir pārāk liels - kā velosipēds, ja riskē lūgt - uzradās starp mūsu lasītājiem rūķi, kas realizēja šo trīs brālīšu sapni. "Tagad par mums vairs nesmiesies, ka braukājam ar māsas rozā riteni, un māsa arī nedusmosies," priekos dalījās puikas. Zēni nākuši no ļoti smagiem dzīves apstākļiem, bet tagad adaptējas jaunā - 8 bērnu ģimenē.

Foto: Jānis Škapars TVNET

Viss pasākums, kas lika atplaukt smaidā bērniem, mums pašiem ir vislielākā dāvana! Notrīs sirds, un tu saproti, ka lielākā dāvana cilvēkam ir otrs cilvēks!

Ir prieks apzināties, ka mūs, TVNET, ik dienu lasa cilvēki, kuri labprāt sadodas rokās, lai darītu labas lietas. Tas patiešām uzmundrina, un gribas dot pretī arī viņiem interesantas, skaistas un sirsnīgas izjūtas! 

Foto: Jānis Škapars TVNET

Šogad TVNET kolektīvam līdzi devās vairāki draugi, kuriem vēlamies teikt lielu un sirsnīgu paldies. Bez viņiem šī tikšanās nebūtu izdevusies tik interesanta un mīļa!

Paldies:

  • TVNET lasītājiem,
  • mūziķei Dženijai Mejai,
  • Latvijas Bērnu fondam un brīvprātīgajai Inesei no Alūksnes. Tāpat visiem alūksniešiem, kuri iesaistījās, lai tiktu noorganizēts pasākums;
  • par zāles izmantošanu - VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Alūksnes ceļu rajonam;

  • Rīgas 41. vidusskolas pirmklasniekiem par sirsnīgajiem apsveikumiem bērniem;
  • Paldies par jaukajiem adījumiem - Alūksnes novada Mālupes pagasta rokdarbu pulciņa "Anneles" dalībnieču ziedojumiem;

  • NUKO.LV par kārumiem;
  • Draugiem no uzņēmuma "whiteCryption" par velosipēdu sapņa piepildījumu un par ceļa organizēšanu.
  • “Eden” uzņēmumam par saldajām paciņām bērniem
  • Izdevumam “Ilustrētā Junioriem” par žurnāliem un spēlēm;
  • Un, protams, visam TVNET kolektīvam, kuri nepagura pielikt savu roku visā procesā.

 SKATIES VAIRĀK FOTO GALERIJĀ!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu