Par balsošanu kolēģa vietā deputātam Rubikam izteikts mutvārdu brīdinājums (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien parlamentārietim Artūram Rubikam (S) par balsošanu Valērija Agešina (S) vietā Saeimas plenārsēdes laikā lēma izteikt mutvārdu brīdinājumu.

Izvērtēt šo gadījumu komisijai lūdza parlamenta deputāts Krišjānis Feldmans (JKP). Pirms jautājuma izskatīšanas deputāti noskatījās videomateriālu, kurā Rubika darbības tika fiksētas. Pēc tam Feldmans skaidroja, ka 20.decembra sēdē parlamentārietis Rubiks esot vairākkārt balsojis blakussēdētāja Agešina vietā.

Ētikas komisija pēc deputātu iesniegumiem parasti vispirms ierosina iespējama pārkāpuma lietu, bet kādā no nākamajām sēdēm uzklausa abas puses un lemj, vai noticis ētikas pārkāpums. Tomēr šoreiz komisijas locekļi pēc balsojuma par lietas ierosināšanu uzreiz lēma noteikt arī sodu.

Sākotnēji daži komisijas locekļi vēlējās uzklausīt pilnīgi visas iesaistītās personas, kas šajā sēdē nebija iespējams, tomēr, zinot Agešina publiskajā telpā jau pausto viedokli, tika lemts par sodu izšķirties jau šajā sēdē. Tika piesaukti arī citi līdzīgi gadījumi, politiķiem norādot, ka tādēļ, iespējams, būtu nepieciešams stingrāks sods. Politiķis Artuss Kaimiņš (KPV LV) aicināja noteikti Rubikam rakstveida sodu, tomēr šāds priekšlikums tika noraidīts.

Agešins aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka 20.decembra sēde bija diezgan ilga un viņš uz "trim vai četrām minūtēm" bija prom - nogājis lejā pēc papīra dokumentiem, kas saistīti ar Saeimas sēdi un ko ieliek deputāta kastītē. Agešins norādīja, ka gadījumā, ja darba kārtība tiek papildināta, viņam ir jānonāk un jāpaņem jauniesniegtie likumprojekti papīra formātā. Politiķis arī piebilda, ka neuzskata par briesmīgu noziegumu, ja šajos gadījumos deleģē "vienu vai divas reizes" nospiest pogu viņa vietā.

Komisijas sēdes laikā Rubiks atzina savu vainu, vienlaikus apstiprinot Agešina skaidrojumu par notikušo situāciju, piebilstot, ka precīzi neatceras, cik reizes nobalsojis Agešina vietā, tomēr atminas vismaz vienu reizi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu