Vannasistabas ideālā apgaismojuma gids

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Apgaismojums mājokļa interjerā ir visai nozīmīgs – tas var vai nu izcelt, vai arī sabojāt telpas iekārtojumu, tāpēc jāizvēlas uzmanīgi. Tas īpaši attiecas uz vannasistabu, kur apgaismojums ir vitāli svarīgs – tas ietekmēs ne tikai interjera izskatu, bet arī ikdienas rutīnu.

Izlīdzini gaismu

Viens no svarīgākajiem aspektiem vannasistabā ir izlīdzināts apgaismojums, ko ir iespējams panākt ar vairāku gaismekļu palīdzību. Tas nozīmē, ka šajā telpā ir vērts padomāt par sienas un arī griestu lampām. Izvieto sienas lampas spogulim abās pusēs – šādā apgaismojumā būs vieglāk saskatīt katru savas sejas pusi un neradīsies liekas ēnas.

Atrodi pareizo augstumu

Pirms uzstādi sienas lampas, centies noteikt pareizo augstumu – ja lampas būs pārāk zemu, ēna kritīs uz acīm un pieri, bet ja pārāk augstu – uz zodu un muti. Ideālā gadījumā gaismekļiem ir jābūt novietotiem acu līmenī jeb 165 līdz 170 centimetrus no grīdas.

Parūpējies par fona apgaismojumu

Fona apgaismojums izgaismo plecus un matus, tādējādi būs vieglāk saskatīt apģērbu un siluetu. Šāds apgaismojums veidosies, ja novietosi griestu lampas virs spoguļa, kas kombinācijā ar sienas lampām veidos ideālo gaismojumu.

Gaismas intensitātes regulatori nāk palīgā

Runājot par apgaismojumu, gaismas regulatori ir īpaši parocīgs rīks, it īpaši tādās telpās kā guļamistaba un vannasistaba. Gaismas regulatori vannasistabā ļaus vieglāk iesākt dienu ar spožāku apgaismojumu, bet vakarus noslēgt ar maigāku un nomierinošāku gaismu.

Vannasistabai stikla abažūra vai atsegtas spuldzes nederēs

Dizaina tendences ne vienmēr iet roku rokā ar apgaismojuma piemērotību. Vannasistabas iekārtojumā izvairies no stikla abažūra vai atsegtām spuldzēm, kas šobrīd ir ārkārtīgi aktuālas industriālajā dizainā ieturētos mājokļos, - šādi gaismekļi rada visai izteiktu atspīdumu spogulī, kas savukārt apgrūtina redzi. Tā vietā izvēlies matēta stikla vai auduma lampu abažūru.

Necaurspīdīgiem abažūriem – nē

Līdz ar stikla abažūriem un atsegtām spuldzēm šobrīd īpaši aktuālas ir arī lampas ar necaurspīdīgiem jeb metāla abažūriem. Lai gan šādas lampas izskatās ekscentriski un idejiski lieliski iederētos lauku vai industriālā stila vannasistabā, tomēr ar šādu gaismekli var viegli nošaut greizi. Abažūrs bloķēs gaismas starus un neļaus tiem izplatīties telpā vienmērīgi, kā arī to koncentrēs konkrētos punktos.

Izteikta kļūda – gaismas fokuss uz grīdu

Viena no lielākajām apgaismojuma kļūdām ir apgaismojuma centrēšana uz grīdu jeb prom no spoguļa. Tā vietā uzstādi apgaismojumu uz darba virsmām, proti, galdiņiem, izlietnes, spoguļa un skapīšiem.

Nepaļaujies tikai uz apgaismotajiem spoguļiem

Mūsdienās modernākie spoguļi ir aprīkoti ar apgaismojumu, kas teorētiski varētu aizstāt sienas lampas, tomēr uz tiem pilnībā paļauties nevar. Apgaismotie spoguļi parasti ir īpaši spoži un met daudz spilgtāku gaismu uz sienu, nevis seju, tādējādi radot liekas ēnas. Tā vietā izmanto sienas lampas, kas kalpos kā funkcionāls apgaismotājs, bet spoguļa gaismas būs vairāk dekoratīvs apgaismojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu