Polijas "Escape Room" ugunsgrēks: īpašnieku aiztur par tīšu uguns draudu radīšanu

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polijas policija norobežo ēku, kur "Izlaušanās spēles" laikā bojā gāja piecas pusaudzes.
Polijas policija norobežo ēku, kur "Izlaušanās spēles" laikā bojā gāja piecas pusaudzes. Foto: EPA/Scanpix

Saistībā ar vienā no Polijas escape room notikušo ugunsgrēku, kurā bojā gāja piecas istabā ieslēgtas pusaudzes, aizturēts 28 gadus vecs vīrietis. Viņam izvirzīta apsūdzība par "tīšu uguns draudu izraisīšanu" izklaides centra telpās un netīšu piecu cilvēku nonāvēšanu ugunsgrēkā, vēsta raidorganizācija SKY.

Aizdomās turētais Milošs S. nebija gādājis, lai escape room apmeklētājiem būtu pieejamas avārijas izejas, pa kurām jaunietes ugunsgrēka gadījumā būtu varējušas izkļūt no kompleksa telpām.

Piecu 15 gadus vecu meiteņu līķi tika atrasti ieslēgti istabā, kas nebija degusi, taču atradās netālu no uguns skartajām telpām, paziņojusi policija.

Par ticamāko ugunsgrēka cēloni uzskatāma gāzes noplūde. Domājams, ka pusaudzes mirušas no nosmakšanas. 

Meitenes centrā bija ieradušās, lai svinētu dzimšanas dienu un atpūstos, vēsta Polijas prese.

Par ugunsgrēku escape room pirmās ziņas saņemtas ap plkst.17:00, un šajā brīdī piecas meitenes acīmredzot jau vairs nevarēja izkļūt no telpām. 

Polijas ugunsdzēsības dienests vēlāk paziņojis, ka ēkā nav ievēroti ugunsdrošības noteikumi. Telpām nav bijusi avārijas izeja, bet elektrības kabeļi bijuši instalēti pārāk tuvu viegli uzliesmojošiem materiāliem.

Aizdomās turētais "ārkārtīgi pārdzīvo" par meiteņu bojāeju, taču noliedz pret viņu izvirzītās apsūdzības, paziņojis Miloša S. advokāts.

Notiesājoša sprieduma gadījumā maksimālais sods, kas vīrietim draud, ir astoņi gadi cietumā.

"Izlaušanās spēlē" dalībnieki tiek ieslēgti kādā istabā vai namā un tiem stundas laikā jāatrod un jāatmin norādes viņu izkļūšanai laukā.

Polijā ir vairāk nekā 1000 šādu izklaides vietu. Amatpersonas pēc traģēdijas aicinājušas uzlikt tām stingrākus ugunsdrošības noteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu