Zviedrijā tiesas priekšā stājušies seši terorismā apsūdzēti vīrieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijā pirmdien tiesas priekšā stājušies seši vīrieši, kas apsūdzēti terorismā un grupējuma "Islāma valsts" finansiālā atbalstīšanā.

Trīs no vīriešiem apsūdzēti arī par ķimikāliju un citu materiālu iegādi ar nolūku "nogalināt un kaitēt citiem cilvēkiem". Tostarp aizdomās turamie iegādājušies durkļus un radioaustiņas.

Pieci no apsūdzētajiem ir Uzbekistānas pilsoņi un viens ir Kirgizstānas pilsonis, kurš runā uzbeku valodā. Viņi ir vecumā no 24 līdz 46 gadiem.

Visi seši noliedz viņiem izvirzītās apsūdzības.

Trīs aizdomās turamie tika aizturēti aprīlī un kopš tā laika atrodas pirmstiesas apcietinājumā. Divi tika aizturēti vēlāk 2018.gadā.

Tiesas sēdē šodien tika skatīts jautājums par aptuveni 50 000 kronu (4890 eiro) nosūtīšanu diviem "Islāma valsts" kaujiniekiem Sīrijā caur starpnieku Turcijā. Kaujinieki par šo summu plānojuši iegādāties bezpilota lidaparātu izlūkošanai, atsaucoties uz prokuroru, vēsta raidorganizācija SVT.

Nākamā tiesas sēde plānota 11.februārī.

Prokuratūra pieprasījusi, lai aizdomās turamie notiesāšanas gadījumā tiek izraidīti no Zviedrijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu