Gosns noliedz vainu finanšu noziegumos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Nissan" padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns.
"Nissan" padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns. Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS

Bijušais Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns otrdien stājās Tokijas tiesas priekšā un noliedza, ka būtu rīkojies noziedzīgi, kā arī pauda uzticību kompānijai.

Šī ir pirmā reize, kad Gosns parādījies sabiedrībā kopš viņa aizturēšanas 19.novembrī saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos. Tiesas zālē viņš tika ievests rokudzelžos, kas pirms tiesas sēdes sākuma tika noņemti.

"Jūsu godība, es esmu nevainīgs man izvirzītajās apsūdzībās," Gosns sacīja tiesnesim, skaidri un mierīgi lasot savu paziņojumu. "Es esmu nepatiesi apsūdzēts," viņš uzsvēra.

Gosns atrodas apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām, ka viņš piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (40,3 miljoni eiro) ienākumus. Tāpat Gosnam izvirzītas apsūdzības par savu ienākumu nedeklarēšanu pēdējos trīs gados vēl četru miljardu jenu (32,2 miljonu eiro) apmērā.

Gosns tiek turēts arī aizdomās par citiem finanšu pārkāpumiem, tostarp to, ka "Nissan" uz laiku bija jāuzņemas 1,85 miljardu jenu (14,9 miljonu eiro) zaudējumi, kas finanšu krīes laikā radās Gosna personīgo aktīvu pārvaldības fondam.

Tokijas tiesas tiesnesis Juiči Tada, nolasot Gosnam izvirzītās apsūdzības, skaidroja, ka viņam piemērots apcietinājums saistībā ar bēgšanas risku un to, ka viņš varētu mēģināt slēpt pierādījumus. Viens no Gosna advokātiem Go Kondo gan uzsvēra, ka šāds risks nepastāvot, jo Gosns ir plaši atpazīstama personība.

Gosns, kuram mugurā bija tumšs uzvalks un kājās plastmasas čības, noraidīja sev izvirzītās apsūdzības punktu pēc punkta un norādīja, ka viņam bijusi iespēja pamest "Nissan", taču viņš nolēmis palikt.

"Kapteinis vētras laikā nepamet kuģi," stingrā balsī sacīja Gosns.

Viņš arī paudis aizstāvību maksājumiem, kurus apšaubījusi Tokijas prokuratūra un ko "Nissan" veicis Saūda Arābijas uzņēmējam Haledam Džufali. Gosns skaidroja, ka šī nauda maksāta Džufali par reālu darbu, ko viņš paveicis, lai atrisinātu problēmas ar vietējo tirdzniecības pārstāvi. Kopumā Džufali kompānijai "Khaled Juffali Company" četros gados "Nissan" samaksājis 14,7 miljonus ASV dolāru.

Gosna advokāts otrdien žurnālistiem atzina, ka ir faktiski neiespējami panākt Gosna atbrīvošanu pret drošības naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu