"LG Electronics" tirdzniecības rezultāti kļūst par "nepatīkamu pārsteigumu" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums “LG Electronics” paziņojis, ka 2018. gada pēdējā ceturkšņa peļņa bijusi par 80% zemāka nekā tajā pašā periodā gadu iepriekš. Kompānijas pārstāvji paziņojuši, ka šādi rādītāji ir “ļoti nepatīkams pārsteigums”, otrdien vēsta aģentūra “Reuters”.

Pasaulē otrais lielākais televizoru ražotājs atpaliek no sava galvenā konkurenta “Samsung”, kas arī paziņoja par savu finansiālo rādītāju pasliktināšanos.

Analītiķi norāda, ka “LG Electronics” zaudējumus radījušas problēmas atrast noietu televizoru tirgos – tur būtiski pieaugusi konkurence, savukārt viedtālruņu bizness jau ilgāku laiku zaudē lielus naudas līdzekļus.

“Tas ir ļoti nepatīkams pārsteigums. Sadzīves tehnikas, kā arī televizoru tirdzniecības rādītāji ir ievērojami kritušies. Šie tirgus segmenti vairs nerada tik lielu peļņu, kā bija gadu iepriekš,” sacīja analītiķe Lī Džejuna.

Ekonomikas analītiķi norāda, ka iepriekšējā gada beigās kompānija veica lielus izdevumus, izmaksājot lielas prēmijas darbiniekiem, kā arī ieguldot līdzekļus dārgā mārketinga kampaņā, reklamējot jaunās austiņas.

Tāpat pagājušā gada otrajā ceturksnī LG bija trīs procentus liela daļa viedtālruņu tirgū, kas, visticamāk, pēdējā ceturksnī būs sarukusi.

Jau ziņots, ka “Samsung” paziņoja par pārdošanas rezultātu prognozes samazināšanos par trešdaļu, jo krities pieprasījums pēc viedtālruņiem un atmiņas ierīcēm. Pagājušajā nedēļā ar līdzīgu paziņojumu nāca klajā arī amerikāņu tehnoloģiju gigants “Apple”, kas samazināja tirdzniecības prognozi 2019. gadam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu