ASV valdības darba apturēšana kļuvusi par ilgāko vēsturē (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV Senāts
ASV Senāts Foto: AFP/LETA

ASV valdības darba pārtraukšana kļuvusi par ilgāko vēsturē, daudzām federālajām aģentūrām sestdien nestrādājot 22.dienu.

Līdz šim visilgāk valdības darbs bija apturēts 21 dienu prezidenta Bila Klintona administrācijas laikā 1995.-1996.gadā.

Piektdien pirmo reizi algu nesaņēma ap 800 000 federālo iestāžu darbinieki - FIB aģenti, aviodispečeri, muzeju darbinieki.

Prezidenta Donalda Trampa prasība par finansējumu robežas mūrim un demokrātu nostāja pret to novedusi līdz federālās valdības aģentūru darba apturēšanai, kas ilga visas Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas un turpināsies arī tuvākajā nākotnē, līdz tiks panākta vienošanās.

Nav nekādu pazīmju par mēģinājumiem rast izeju no strupceļa. Senatori un kongresmeņi nedēļas nogalē pametuši Vašingtonu, dodoties brīvdienās, un nekas neliecina, ka republikāņi un demokrāti varētu tikties ar Trampu izejas rašanai no krīzes.

Prezidents ir pieprasījis barjeras izveidošanai piešķirt 5,7 miljardus ASV dolāru (4,9 miljardus eiro).

Demokrāti apgalvo, ka Trampa solītais mūris gar Meksikas robežu ir uzmanības novirzīšana no sarežģītākām imigrācijas problēmām un Trampa instruments lielāka atbalsta gūšanai konservatīvo vēlētāju vidū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu