Seksuālā uzmācībā apsūdzētam darbiniekam "Google" izmaksājusi 90 miljonus lielu pabalstu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Google darbinieku protests par kompānijas vadības izmaksāto atlaišanas pabalstu 90 miljonu vērtībā seksuālā uzmācībā apsūdzētajam Endijam Rubinam
Google darbinieku protests par kompānijas vadības izmaksāto atlaišanas pabalstu 90 miljonu vērtībā seksuālā uzmācībā apsūdzētajam Endijam Rubinam Foto: Reuters/ScanPix

Interneta giganta “Google” valde apsūdzēta par bijušās amatpersonas “klusu atlaišanu” un vairāk nekā 90 miljonu dolāru (78 miljonus eiro) atlaišanas pabalsta izmaksāšanu. Kā vēsta “Independent”, pret bijušo kompānijas darbinieku Endiju Rubinu izvirzītas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos  kādai sievietei, kas strādāja “Google” birojā.

Pret kompānijas “Google” valdi sākta tiesvedība, jo tā piesegusi Rubinu un centusies apklusināt sievieti, kurai Rubins piedāvājis orālo seksu. Tiesvedību uzsācis “Google” akcionārs Džeimss Mārtins, kurš norāda, ka direktori veikuši "fantastiskus maksājumus”, lai apklusinātu pret Rubinu izvirzītās apsūdzības. Par Rubina uzvedību sūdzējušās arī citas bijušās "Google” darbinieces, un arī šos gadījumus “Google” vadība noklusējusi.

Apsūdzība liecina, ka ““Google” dibinātāji Lerijs Peidžs un Sergejs Brins ļāvuši Rubinam klusi aiziet no darba, pat neraugoties uz to, ka iekšējā izmeklēšana bija radusi neapgāžamus pierādījumus par Rubina vainu”.

“Google” akcionāru un meitaskompāniju vadītāji uzskata par nepieņemamu seksuālu vardarbību un diskrimināciju. Tāpat pret Rubinam tiek pārmests, ka viņš maksājis vairākus tūkstošus dolāru sievietēm, ar kurām vēlējies pārgulēt. Pēcāk Rubins lepojies par to, ka viņam izdevies “savā kontrolē” iegūt kādu darbinieci.

Jāatzīmē, ka Rubins ir viens no pasaulē izplatītākās mobilo tālruņu operētājsistēmas “Android” radītājiem, un viņš līdz 2014. gadam vadīja “Google” viedtālruņu nodaļu.

Foto: AFP/SCANPIX

Rubina advokāti norāda, ka apsūdzības pret viņu ir nepatiesas un “Endijs pats brīvprātīgi pameta kompāniju”.

Ziņas par notikušo izraisīja plašu neapmierinātību “Google” darbinieku vidū, un vairāki tūkstoši kompānijā strādājošo devās protesta gājienā. Tiesas procesā “Google” akcionāri vēlas, lai “Google” atgūst gandrīz 90 miljonus dolāru, ko kompānija samaksājusi Rubinam kā atlaišanas naudu, kā arī atvainojas un izmaksā kompensācijas cietušajām darbiniecēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu