Lavīnas kopš gada sākuma Eiropā prasījušas jau 16 cilvēku dzīvības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kopš šā gada sākuma lavīnās un ar tām saistītos negadījumos Eiropā dzīvību zaudējuši jau vismaz 16 cilvēki, ziņo ASV medijs CNN.

Pagājušās nedēļas nogalē lavīnā kalnu kūrortā Forarlbergas federālajā zemē Austrijā dzīvību zaudēja trīs slēpotāji no Vācijas, bet vēl viens ir pazudis bez vēsts.

Savukārt svētdien Francijas Alpos lavīnā dzīvību zaudēja divi cilvēki.

Eiropu šā gada sākumā piemeklējusi barga ziema, liecina Pasaules Meteoroloģijas organizācijas (WMO) dati.

Alpus šogad skārušas vairākas vētras, un sniega segas biezums Austrijā, Vācijā un Šveicē vietām sasniedzis par trīs metrus.

Biezais sniegs un aukstais laiks daudzviet šajās valstīs paralizējis sabiedrisko dzīvi, kā arī apturējis vilcienu satiksmi un padarījis ceļus neizbraucamus.

Kā ziņo aģentūra “Reuters”, spēcīgā sniega dēļ pagājušajā nedēļā Šveices kalnu kūrortā Cermatē iestrēga aptuveni 13 000 cilvēku, jo spēcīgā snigšana un enerģijas piegādes traucējumi padarīja kalnu ceļus nelietojamus un paralizēja ar pacēlāju izmantošanu kalnos.

Daudzviet Austrijā pirmajā janvāra nedēļā sniega daudzums sasniedzis vidējo visa janvāra normu.

Spēcīgā snigšana un biezā sniega sega veicinājusi bažas par jaunu lavīnu iespējamību Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu