Zimbabves prezidents ierodas Maskavā, lai lūgtu Putinam aizdevumu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Zimbabve pašlaik piedzīvo smagāko ekonomikas krīzi pēdējās desmitgades laikā, un otrdien prezidents Emersons Mnangagva ieradās Maskavā, lai panāktu vienošanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par ilgtermiņa aizdevumiem, vēsta aģentūra AP.

Ekonomiskā situācija Zimbabvē ir smaga, un tā izraisījusi plašus nemierus. Protestos pret strauju degvielas cenu kāpumu sākušies nemieri, kuros dzīvību zaudējuši pieci cilvēki.

Mnangagva Krievijas aģentūrai „RIA Novosti” sacīja, ka viņš lūgs Putinam aizdevumu, taču neatklāja, cik lielu summu plāno aizņemties. Viņš norādīja, ka vēlētos, lai Krievijas kompānijas eksportētu uz Zimbabvi gāzi un naftu.

Zimbabves prezidents plāno apmeklēt Pasaules Ekonomikas forumu Šveicē, kas notiks nākamnedēļ. Viņš plāno piesaistīt starptautiskās investīcijas, kas varētu uzlabot valsts ekonomisko stāvokli.

Jāpiebilst, ka arī Mnangagvas priekštecis Zimbabves prezidenta amatā Roberts Mugabe bija Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu