"Instagram" influenceri saskaras ar milzīgu naudas summu izspiešanu; tiek algoti hakeri (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūsdienās sociālajos tīklos ir cilvēki, kuri var lepoties ar īpaši lielu popularitāti. Vairākas sociālo tīklu slavenības jeb influenceri ir saskārušies ar situāciju, kad hakeri uzlauž viņu profilus un pēc tam pieprasa tūkstošos dolāru mērāmu izpirkuma naudu, kuru samaksājot tiek atgūta pieeja profilam. “Business Insider” vēsta, ka daudzi influenceri algo savus hakerus, kas palīdz atgūt pieeju nozagtajiem profiliem.

Sociālo tīklu slavenības ir sūdzējušās, ka “Instagram” pārāk lēni reaģē uz pieprasījumu palīdzēt atgūt sociālā tīkla profilu. Tieši tādēļ vairāki influenceri dodas savu ceļu un meklē alternatīvus ceļus, kā ātri atgūt pieeju saviem profiliem, piesaistot savus hakerus.

"Business Insider" norāda, ka sociālo tīklu zvaigznēm aktivitāte internetā ir galvenais viņu ienākumu avots. Tādēļ hakeru vidū “Instagram” un “Snapchat” “zvaigžņu” profili ir kārdinoša ēsma, un tie arvien biežāk tiek uzlauzti. Turklāt hakeri par piekļuves atdošanu no influenceriem pieprasa arī lielu izpirkuma maksu, kas reizēm mērāma pat vairākos desmitos tūkstošu dolāru.

“Es emocionāli salūzu. Es tik smagi strādāju, lai kļūtu par influenceri, lai dzīvotu tā, kā vienmēr esmu vēlējusies. Man bija noslēgti partnerības līgumi ar “Hotels.com”, “PierHouse Key West” un citiem uzņēmumiem. Viss. Viss mans darbs vienā brīdī tika iznīcināts,” savā blogā rakstīja “Instagram” zvaigzne Keisija Galegosa.

Daudzi hakeri piekļūst influenceru profiliem, sūtot epastus to kompāniju vārdā, ar kurām interneta slavenības ir noslēgušas līgumus. Epastos ir saite uz pikšķerēšanas rīku, kas ļauj iegūt pieeju “Instagram” kontam, respektīvi, epasta adrese un parole. Pēc tam hakeri nomaina profiliem paroli un pieprasa izpirkuma maksu.

“Instagram” reakcija uz to ir bijusi ļoti lēna. Tādēļ daudzi lietotāji vēršas pie “trešo pušu sociālo mediju ekspertiem” un “baltajiem hakeriem”, kas par attiecīgu samaksu veic profilu atgūšanu. Viens no šādiem ekspertiem anonīmi norādīja, ka hakeriem ir zināmi dažādi triki, kā atgūt pieeju profilam. Viens no šādiem paņēmieniem ir uzlauzt paša ļaundara sociālo tīklu kontus un vienoties par influencera profila pieejas atdošanu.

Tomēr “Instagram” pārstāvji norāda, ka lietotājiem nav jāvēršas pie “trešo pušu ekspertiem”, jo “mums ir ļoti laba sistēma, kā cīnīties pret negodprātīgiem cilvēkiem, kas iegūst svešu profilu pieejas. Mēs vienmēr laicīgi reaģējam un attiecīgi rīkojamies, lai cilvēki ātri atgūtu pieeju saviem profiliem,” teikts “Instagram” paziņojumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu