"Bagātie arī raud": Putinam pietuvinātie biznesmeņi sankciju dēļ pārdevuši savas lidmašīnas (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arkādijs Rotenbergs un Vladimirs Putins
Arkādijs Rotenbergs un Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotie – biznesmeņi Arkādijs un Boriss Rotenbergi sankciju dēļ bija spiesti pārdot sev piederošās lidmašīnas - “Bombardier Global 300” un “Bombardier Global 5000”, vēsta “Forbes”, atsaucoties uz avotiem biznesa aviācijas tirgos.

Tiek norādīts, ka B. Rotenbergam piederošā “Bombardier Global 5000” lidmašīna ir 25 miljonus dolāru (aptuveni 22 miljonus eiro) vērta, un tā formāli piederēja Kiprā reģistrētam uzņēmumam “Damstone Limited”. Savukārt A. Rotenberga lidmašīna 15 miljonus dolāru (13,2 miljonus eiro) vērtā “Bombardier Global 300” formāli piederēja citai Kiprā reģistrētajai firmai “Olpon Investment Limited”. Informācija par lidaparātu pārdošanu ir redzama arī brokera “Boutsen Aviation” mājaslapā.

Lai iegādātos lidmašīnu, B. Rotenbergs ņēma kredītu “Credit Suisse” bankā, izdevumam “Forbes” pavēstīja biznesmeņa pārstāvis. Pēc viņa vārdiem, ASV sankciju dēļ banka pārtrauca pieņemt maksājumus no “Damstone Limited”, un vēlāk, grūtību dēļ radās nepieciešamība pārdot lidmašīnu.

Vairākas starptautiskās bankas ir pārtraukušas darījumus ar krievu uzņēmējiem, pret kuriem noteiktas sankcijas. Tādējādi miljardieris Oļegs Deripaska bija spiests pārdot pat trīs privātās lidmašīnas “Gulfstream G550”. Genādijs Timčenko, savukārt, nevar remontēt savu “Gulfstream G650” lidaparātu, jo tam atteikta rezerves daļu piegāde.

Eiropas Savienības un ASV Sankcijas pret brāļiem Rotenbergiem tika noteiktas 2014. gadā neilgi pēc Krimas okupācijas. Viņi ir biznesmeņi un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvi sabiedrotie.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu