Lielākā daļa datoru lietotāju ir viegls kibernoziedznieku mērķis, brīdina eksperti (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Antivīrusu programmatūras kompānija “Avast” veikusi globālu pētījumu, kurā secināts, ka lielākā daļa datoru lietotāju izmanto novecojušas programmas, kas būtiski apdraud viņu datu drošību. Kā liecina “Avast” veiktais pētījums, pētījumā iegūtā informācija iegūta no 163 miljoniem datoru.

Speciālisti norāda, ka populārākā operatīvā sistēma pasaulē joprojām ir “Windows 7”, ko lieto 43% lietotāju. Otro vietu ieņem mūsdienīgais “Windows 10”, tomēr arī šīs operētājsistēmas visbiežāk darbojas bez jaunākajiem atjauninājumiem.

Būtiska daļa (15%) datoru lietotāju izmanto novecojušo “Microsoft Office 2007”, kas tiek uzskatīta par ļoti ievainojamu programmatūru.

“Avast” norādīja, ka populārākās programmas, kuras izmanto datoru lietotāji, ir “Google Chrome”, “Winrar”, “Adobe Acrobat”, “Microsoft Office” un “Mozilla Firefox”.

“Avast” speciālisti norāda, ka jaunākās programmu un sistēmu versijas ļauj pasargāt lietotājus no nepatīkamiem pārsteigumiem. Ievainojamības programmatūrā izmanto kibernoziedznieki, kuri visai viegli var iegūt arī pieejas internetbankām un citai sensitīvai informācijai, līdz ar to lietotāji ar novecojušām programmām ir viegls noziedznieku mērķis.

Tiek norādīts, ka jaunākās programmu versijas satur kodus un citus drošības instrumentus, kas pasargā lietotāju no kibernoziedznieku uzbrukumiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu