Ieteikumi tiem, kas jaunajā gadā apņēmušies “uzfrišināt” mājokli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Jauns gads bieži vien cilvēkus iedvesmo pārmaiņām. Vienam tā ir ikdienas paradumu maiņa, citam, iespējams, mājokļa pārvērtības. Neatkarīgi no tā, vai esat ieplānojuši pārcelties uz jaunu dzīvesvietu vai vienkārši vēlaties uzlabot esošo, Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv aicina iepazīties ar ieteikumiem, kas noderēs dažādu pārmaiņu realizēšanai mājoklī.

Pārveidojot esošo mājokli vai iegādājoties jaunu

Esošās mājas pārbūves vai jaunas dzīvesvietas iekārtošanas procesā ir ārkārtīgi svarīgi atvēlēt piemērotu, ērtu vietu, kur uzglabāt dažādas sadzīves lietas. Un ne tikai ... vajadzētu aizdomāties arī par vissīkākajām detaļām, piemēram, tualetes piederumu glabāšanu, lietussargu novietni, vietu grāmatām, traukiem. Ne reti cilvēki, plānojot mājokļa iekārtojumu, dažādu lietu uzglabāšanai pat neiedomājas atvēlēt īpašu vietu. Un brīdī, kad kārtējo reizi nav kur nolikt labu lasāmvielu, kādu īpašu suvenīru vai skaistos porcelāna traukus, nākas novietot tos pilnīgi nepiemērotā vietā. Tāpat jāpadomā par saviem ikdienas paradumiem – kurpju nolikšanu, ikdienas pasta saņemšanu, matu veidošanu u.tml. Pārdomāti saplānots mājoklis ļaus ikdienā neapjukt un atbrīvos no liekām stresa situācijām. Un, ja šobrīd ģimenē aug bērni, kuri drīzumā varētu doties savā dzīvē, vai nākotnē plānots ģimenes pieaugums, dzīvesvietas plānojumam jāpievērš vēl lielāka uzmanība!

Foto: city24.lv

Ar attēlā redzamo īpašumu var iepazīties šeit!

Esot dzīves pārmaiņu posmā

Teju visiem ir nācies saskarties ar dažādām pārmaiņām privātajā dzīvē. Kādam tā var būt “iestūrēšana” laulības ostā vai tieši pretēji, citam – ģimenes pieaugums vai bērnu “palaišana” savā dzīvē. Pārmaiņas var skart arī finansiālo jomu un veselības stāvokli. Lai arī kādi notikumi šobrīd ir jūsu dzīvē, mājokļa pārkārtošana, viennozīmīgi, būs tieši laikā. Esiet atvērti visam jaunajam, ignorējiet “pareizo” dzīvesvietas etiķeti, piemēram, ģimenes istaba, bērnistaba. Izvērtējiet katrai telpai tieši jums ērtāko pielietojumu. Vienmēr taču var ierīkot darbistabu, savu miera ostas istabu vai ietilpīgu drēbju istabu. Der pārskatīt arī tālākos mājokļa stūrus un dziļākās atvilktnes, iespējams, dažas lietas vairs nav nepieciešamas un tikai lieki aizņem vietu vai atgādina par kādiem nepatīkamiem dzīves notikumiem.

Foto: city24.lv

Ar attēlā redzamo īpašumu var iepazīties šeit!

Strādājot no mājām

Mūsdienās ir gana daudz profesijas, kas pieļauj strādāt no mājām. Tas nozīmē, ka dzīvesvieta pilda arī biroja funkcijas. Lai līdzcilvēkiem, pārrodoties mājās, nebūtu jājūtas kā darbā, vērtīgi būtu iekārtot savu īpašo darba vietu, izvēloties arī piemērotas mēbeles. Strādāšanai no mājām nevajadzētu būt viesistabas dīvāna pie televizora, jo tādā formātā darbs noteikti nebūs produktīvs. Apkārtējā vide traucēs pilnvērtīgi pildīt nepieciešamos uzdevumus. Tieši tāpat kā jebkurā ofisā, arī mājoklī jāiekārto ergonomiska darba zona, kur jāņem vērā galda un krēsla augstums, ērtums, kā arī darba vajadzībām nepieciešamo lietu sasniedzamība un novietojums. Lai darba vieta neizskatītos pēc izdevniecības, vēlams maksimāli atbrīvoties no papīra dokumentiem, pārejot uz tiešsaistes vidi.

Foto: city24.lv

Ar attēlā redzamo īpašumu var iepazīties šeit!

Izvācoties no dzīvesvietas

Pārcelšanās no ierastās vides, kurā pavadīts pietiekami ilgs laiks un iegādātas dažnedažādas mantas, var būt visai sarežģīts process ne vien no emocionālā aspekta, bet arī fiziskā. Pirmais, ar ko vajadzētu sākt, ir kārtīga revīzija, kurā patiešām kritiski jāizvērtē sava gadu laikā iekrātā iedzīve. Laicīgi atbrīvojoties no liekām mantām, pakošanas, nešanas un izpakošanas process būs krietni vieglāks. Tāpat tiks atbrīvota vieta jaunajā dzīvesvietā nepieciešamajām lietām. Otrkārt, izvācoties no mājokļa, vajadzētu atstāt pēc iespējas neitrālāku vidi, kuru nevar personificēt ar jums vai jūsu interesēm. Droši vien arī jaunie dzīvesvietas saimnieki vēlēsies nākt ar savu auru. Treškārt, marķējiet sapakotās kastes, lai jaunajās mājās neradītu lieku haosu un izpakošanas process būtu vienkāršāks.

Foto: city24.lv

Ar attēlā redzamo īpašumu var iepazīties šeit

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu