Aviācijas eksperti Davosas foruma laikā novērojuši savdabīgu paradoksu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Šveices pilsētā Davosā notiek ikgadējais Pasaules ekonomikas forums, kas pulcē ne tikai ietekmīgus politiķus, bet arī zināmus biznesa nozares pārstāvjus. Tajā novērots kāds interesants paradokss – kamēr forumā tiek runāts par nabadzību pasaulē, tikmēr runātāju miljoniem dolāru vērtās privātās lidmašīnas gaida Davosas tuvumā esošajās lidostās.

Kā vēsta “Business Insider”, Davosas apkārtnes lidostās paredzēta vairāk nekā 1500 privāto lidmašīnu nosēšanās. Pērn šis rādītājs bija nedaudz mazāks – 1300.

“Globālā interese par forumu mums radīja vēlmi pētīt, kāda ir privāto lidmašīnu kustība foruma laikā. Davosai nav sava lidlauka, tāpēc visai liela slodze privāto lidmašīnu apkalpošanā ir Cīrihes, Dubendorfas, Sanktmoricas un citos lidlaukos,” norādīja “Air Charter Service” direktors Endijs Kristijs.

Tikmēr Pasaules ekonomikas foruma organizatori norāda, ka šādi dati nav patiesi, jo šogad uz forumu ar privāto lidmašīnu ieradušies par 14% mazāk dalībnieku nekā pērn. Tomēr jāņem vērā, ka “Air Charter Service” ir apkopojis datus no četrām lidostām, bet foruma organizatori – tikai no divām.

Kristijs saka, ka populārākās lidmašīnas, ar ko lido lepnie viesi, ir “Gulfstream GV” un “Bombardier Global Express” privātie lidaparāti. Viens šāds lidaparāts maksā vairāk nekā 60 miljonus dolāru (gandrīz 53 miljonus eiro). Ņemot vērā lidmašīnu lielo ātrumu, tos iecienījuši biznesa līderi, veicot pārlidojumus pāri Atlantijas okeānam.

Aviācijas eksperti norāda, ka šāds pārvietošanās veids biznesa līderiem nav nekas neparasts, taču šī gada forumā iezīmējas savdabīgs paradokss. Foruma dalībnieki ir ieradušies ar desmitiem miljonu vērtām lidmašīnām, lai spriestu par nabadzību, kā arī plaisu starp bagātajiem un nabagajiem visā pasaulē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu