Siguldā, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisinājās lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšusvinēšana”. Pasākuma laikā apmeklētāji bija aicināti izbaudīt Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus.
Noticis lielākais gastronomijas festivāls Siguldā
Ziemas izaicinājumu pieņēma un uz uguns ēdienus gatavoja desmit Rīgas-Gaujas reģiona restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “3 pavāru restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Mollto Wine & Grill”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts”.
Restorānu sarūpētajos labumos, apmeklētāji atrada tādus gardumus kā krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas zupu, grilētas skumbrijas, jēra zupu, cūkas pavēderi un simtagades stores zupu. Savai gaumei piemērotāko varēs atrast arī desertu cienītāji - kumelīšu tējas panna cotta, vēja kūka ar ābolu musu, ķirbju siera kūka, dzērveņu zefīrs ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbets.