Studio dzīvokļa neveiksmes jeb kā iekārtot atvērtā tipa dzīvokli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Teju katrs pilsētnieks sapņo dzīvot plašā atvērtā tipa dzīvoklī, kurā ir apvienota virtuve, ēdamistaba, viesistaba un darba zona vienā telpā. Šāda veida dzīvokļi mūsdienās ir visnotaļ populāri un pieprasīti, tomēr tā iekārtošana pieprasa zināmas prasmes. Studio tipa dzīvokļa iekārtošana var būt diezgan sarežģīta, bet kļūdas šādā dzīvoklī var radīt neērtības. Lūk, kādas ir biežākās studio tipa dzīvokļa interjera kļūdas.

Visu mēbeļu novietošana pie sienām

Visbiežākā atvērtā tipa dzīvokļu iekārtojumā manītā kļūda ir mēbeļu novietošana pie sienām – šādā veidā telpa netiek pilnībā izmantota un tajā mēdz būt pārāk daudz brīvu laukumu. Atvērtie dzīvokļi ir izcila mājvieta radošam mēbeļu izkārtojumam – istabas vidū izliktiem dīvāniem, kafijas galdiņiem, atpūtas krēsliem un galdiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_withnobaedeker on

Neveiksmīgs grīdas klājums

Atvērtā dzīvoklī ņem vērā grīdas klājuma izvietojumu – ja tas ir dalīts un, piemēram, koridorā grīdu klāj flīzes, bet pārējo telpu aizņem lamināts, ņem vērā šo iedalījumu un izmanto telpas daļu atbilstoši grīdas prasībām. Savukārt mājokļos, kur grīda ir viengabalaina, lielākā kļūda ir zonu nenoteikšana. Nosaki telpas zonas ar paklāju palīdzību, piemēram, virtuvē noklāj auduma paklāju, bet viesistabā – lielāku un pūkainu paklāju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristen•Sarah•Amanda (@abelltoselldenver) on

Pārāk plaša, neizmantota telpa

Dzīvojot atvērta tipa dzīvokļos, ne viens vien saskaras ar paradoksu – lūkojoties pēc plašāka dzīvokļa, nereti gadās aizmirst par šaurāku un intīmāku stūrīti, kas pēc vairākiem nodzīvotiem mēnešiem šādā dzīvoklī kļūst par vitālu nepieciešamību. Studio tipa dzīvoklī ierīko plašas zonas laika pavadīšanai ar draugiem un radiem vai mājiniekiem, bet vienlaikus padomā par šaurākiem stūrīšiem lasīšanai vai strādāšanai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DEGELO ARCHITEKTEN (@degeloarchitekten) on

Nenosakāmas telpas zonas

Iekārtojot atvērtā koncepta dzīvokli, skaidri definē telpas zonas – nosaki, kura zona ir paredzēta ēšanai, atpūtai vai darbam. Zonas var regulēt ar mēbeļu izvietojumu, apgaismojumu, paklājiem un īpašiem aizslietņiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Space Shack (@spaceshackldn) on

Telpas “satiksmes” ignorēšana

Viena no lielākajām studio tipa dzīvokļu interjera kļūda ir mājinieku “satiksmes” ignorēšana un eju nobloķēšana ar mēbelēm vai kādiem dekoratīviem priekšmetiem. Pirms iekārto mājokli, izplāno, kādi un kur būs celiņi no vienas zonas uz otru, un uzmanīgi izvieto mēbeles vai stāvlampas, kas tos nenobloķēs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Interior Design (@interiordesigntv) on

Pārāk vienveidīgs interjers

Studio tipa dzīvoklis ir lielisks veids, kā izpausties radoši – piemeklēt īpašas mēbeles, dekorus, gaismekļus un sadzīves tehniku. Taču bieži vien šādos mājokļos interjeru gadās izveidot pat pārspīlēti vienveidīgu. Atklāta tipa dzīvokļos interjers ir jāveido pēc iespējas dzīvīgāks, kas nozīmē, ka tajā iederēsies dažādu stilu, izskata un dizaina mēbeļu un dekoru kombinācijas. Lai radītu ilūziju, ka telpā ir vairākas zonas, katru ieturi citā stilā, piemēram, darba zonu veclaicīgā stilā, bet virtuvē izvieto modernu interjeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karst Rauhé ☁️ (@talkingspaces.co) on

Neizteiksmīgs apgaismojums

Apgaismojums ir īpaši būtisks interjera akcents, kas atklāta tipa dzīvokļos veidos zonas un padarīs dzīvokļa interjeru dinamiskāku. Zonas ar pieklusinātāku apgaismojumu būs ideāli radītas stūriem un mazākas nozīmes zonām, piemēram, atpūtai vai ēšanai, bet lielāki un izteiksmīgāki gaismekļi apņems visu telpu kopumā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by INteriorINspo®️ (@interiorinspo99) on

Izkliedētas sēžamās zonas

Lai ģimenes saieta laikā vai svētkos nevienam nenāktos bļaut no savas sēdvietas, radi mazliet intīmāku sēžamo zonu, kurā sakoncentrē dīvānu un atpūtas krēslus vai pufus. Visos lielākos pasākumos vai ballītēs viesi mēdz dabiski sadalīties sīkākās grupiņās, tāpēc, lai uzturētu klātesošos saliedētus, centies izveidot vienu konkrētu atpūtas vai sēdēšanas zonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? (@little.apartments) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu