Sešās Rīgas maģistrālajās ielās veiks eksperimentu, atsakoties no sāls kaisīšanas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes haoss sniegotajās Rīgas ielās
Satiksmes haoss sniegotajās Rīgas ielās Foto: Zane Bitere/LETA

No ceturtdienas, 31.janvāra, eksperimentālā kārtā sešās Rīgas maģistrālajās ielās netiks veikta brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem, bet tās tikai attīrīs no sniega, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Eksperiments tiks veikts Grostonas ielā no Skanstes virsotnēm līdz Mālpils ielai, Krāsotāju ielā, Aizsaules ielā, Kuldīgas ielā no Vīlipa ielas līdz Slokas ielai, Bukaišu ielā, Ropažu ielā no Brīvības līdz Džutas ielai.

Lai pievērstu transporta līdzekļu vadītāju uzmanību, minētajās ielās ir uzstādīti informatīvi plakāti ar norādi, ka brauktuves netiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Eksperiments tiks veikts, lai izvērtētu, vai ir nepieciešams veikt izmaiņas Rīgas transportbūvju uzturēšanas nosacījumos, skaidroja departamentā.

Pēc domes pārstāvju paustā, jau līdz šim Rīgā ar pretslīdes materiāliem tika apstrādātas tikai maģistrālās pilsētas ielas ar augstu satiksmes intensitāti un sabiedriskā transporta kustību, savukārt mazajās, rajonu nozīmes ielās, ikdienā kaisīšana netika veikta, bet caurbraucamība nodrošināta, sniegu šķūrējot.

Vienlaikus departamentā norādīja uz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, kurā atklājies, ka 43% iedzīvotāju vēlas, lai uz ielām tiek kaisīts smilts-sāls maisījums, 18% procenti domā, ka jākaisa tikai sāls, bet 14% ir par alternatīviem ķīmiskiem reaģentiem. Savukārt 12% pauduši, ka ielas nav jākaisa vispār.

Tāpat 45% aptaujāto uzskata, ka visas ielas ātri un pilnīgi jāattīra no sniega, nepieciešamības gadījumā atņemot naudu citu pašvaldības funkciju izpildīšanai, savukārt 43% uzskata, ka ielas jāattīra iespēju robežās, neatņemot naudu citām jomām.

Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) pauda, ka šosezon aptuveni desmit ielās, kurās novērojama mazāka ceļu satiksmes intensitāte, plānots veikt eksperimentu, kura laikā uz brauktuves netiks kaisīts sāls. Tā vietā šajās izvēlētajās ielās paredzēts tīrīt un izvest sniegu, kas, pēc Ušakova teiktā, ir krietni dārgāks darbs, taču rada apsaimniekotu ielu ainavu.

Taujāts par šo ielu ietvju uzturēšanu, mērs pauda, ka tās apsaimnieko namīpašnieki un Rīgas domei nav tiesiska pamata aizliegt viņiem izmantot sāli kā pretslīdes materiālu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu