Gatavojoties bezvienošanās “Brexit”, Lielbritānija rīkos vairākas bruņoto spēku mācības (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Gatavošanos iespējamai Lielbritānijas aiziešanai no Eiropas Savienības (ES) bez jebkādas vienošanās Lielbritānijas Aizsardzības ministrija noteikusi par galveno prioritāti – šajā nolūkā ministrijas pakļautībā esošajās struktūrās paredzēts rīkot vairākas mācības, vēsta Lielbritānijas medijs “Sky News”.

Kā liecina Aizsardzības ministrijas iekšējā vēstule, jau tuvākajās dienās sāksies vairākas ar gatavošanos “Brexit” saistītas mācības Lielbritānijas bruņotajos spēkos.

Savukārt plašas mācības ar visdažādāko valdības pakļautībā esošo struktūru piedalīšanos paredzētas februāra beigās.

Bruņotajos spēkos mācības paredzētas, lai armija var sagatavoties palīdzēšanai citām valdības struktūrām, ja tas bezvienošanās “Brexit” gadījumā būs nepieciešams, piemēram, ja uz valsts robežām rodas sarežģījumi ar preču un transporta līdzekļu plūsmu.

Plānots, ka uz ostām un lidostām bezvienošanās “Brexit” gadījumā tiks nosūtīti 3500 cilvēku no militārā personāla.

Šo cilvēku apmācību paredzēts sākts februārī.

“Sky News” jau iepriekš vēstīja, ka Lielbritānijas armija līdz šim ir iztērējusi jau vismaz 23 miljonus sterliņu mārciņu, veidojot pārtikas, degvielas rezerves daļu un munīcijas krājumus armijas bāzēs gan Lielbritānijā, gan citās valstīs, lai sagatavotos iespējamajiem piegāžu traucējumiem bezvienošanās “Brexit” gadījumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu