Īres dzīvokļu sarkanie karogi: kam pievērst uzmanību, apskatot potenciālo mājokli (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Īres dzīvokļa meklēšana ir ārkārtīgi nopietns process – šis mājoklis turpmāk kļūs par pašu mājām un katrs šeit aizvadītais mirklis vienmēr paliks atmiņā un kalpos kā pieredze nākotnē. Tomēr, neveiksmīgi izvēloties dzīvokli, var nākties sadzīvot ar neērtībām un sakost zobus turpmāko gadu līdz īres līguma termiņa beigām. Lai neatgadītos šādas skādes, pievērs uzmanību “sarkanajiem karodziņiem”, kas var liecināt par nepatīkamu īres pieredzi.

Ieskaties skapīšos

Bieži vien pirmajā un, ļoti iespējams, vienīgajā dzīvokļa apskatē gadās izlaist tādu sīkumu kā ieskatīšanos skapīšos, tomēr tajos mēdz būt apslēpti dzīvokļa “trauksmes” signāli. Skapīšos var atrast kaitēkļu pēdas, piemēram, peļu vai žurku fekālijas, notecējumus, beigtus kukaiņus vai grauzumus. Ieraugot šādus skatus, sagatavojies turpmākai cīņai ar kaitēkļiem vai no dzīvokļa piedāvājuma pieklājīgi atsakies.

Foto: Unsplash

Pievērs uzmanību paviršam vai nepabeigtam remontam

Reizēm dzīvokļus "pielabojuši" iepriekšējie īrnieki - nemākulīgi nokrāsojuši sienu vai neveiksmīgi ir mēģinājuši pārflīzēt virtuvi – tie ir sīkumi, uz ko varbūt ir jāpiever acis, tomēr rūpīgi apskati, kā dzīvoklis ir uzturēts kopumā. Aplūko, vai dzīvoklim nav pavirši veikti remontdarbi, piemēram, tam ir nelīdzenas sienas, vannasistabu stūrus klāj neprofesionāli uzklāts apmetums vai arī skapī stienis ir iebūvēts daudz par zemu. Atsevišķi šie sīkumi nešķiet tik nozīmīgi, tomēr, ja tādu ir daudz, tas liecina, kā dzīvoklis tiek uzturēts un ka kādā brīdī var nākties dzīvokļa labiekārtošanā pielikt roku pašiem.

Foto: Unsplash

Iepazīsties ar kaimiņiem

Nebaidies pirms vai pēc dzīvokļa apskates pieklauvēt pie kaimiņu durvīm un noskaidrot, kādi ir visas ēkas pozitīvie un negatīvie aspekti. Aptaujā kaimiņus, kā mājas īpašnieks izturas pret īrniekiem un kā tiek organizēta ēkas apsaimniekošana. Šādā veidā uzzināsi, kāda atmosfēra valda ēkā kopumā un ko citi īrnieki ir uzzinājuši pēc tam, kad sākuši dzīvot šajā namā.

Foto: Unsplash

Rūpīgi pārlasi līgumu

Līguma pārlasīšana ir viens no īrnieku pienākumiem, un tā pārskatīšana ir tikpat nozīmīgs notikums kā pats ievākšanās process. Pievērs uzmanību katram no līguma punktiem. Ja trokšņi un skaļa uzvedība ir traucēklis, apskati, vai līgumā ir iekļauti punkti par skaļuma ierobežojumiem. Varbūt traucēklis ir dzīvnieki? Pārbaudi, kādi ir līguma noteikumi attiecībā pret mājdzīvnieku turēšanu. Mēģini izanalizēt varbūtējos iemeslus, kas neļautu izjust pilnīgu komfortu dzīvokļu ēkā, un, jau lasot līgumu, centies izprast, vai to būs iespējams sasniegt.

Foto: Unsplash
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu