Ugunsgrēkos Latvijā cietuši četri cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 14 ugunsgrēki, kuros cieta seši cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Ceturtdienas rītā saņemts izsaukums uz Daugavgrīvas ielu Rīgā, kur no daudzstāvu ēkas logiem redzami dūmi un ēkā, iespējams, atrodas cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā deg dzīvoklis un koridors 30 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus.

Tāpat vakar VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega atkritumi. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā astoņi kaķi.

Tāpat ceturtdien īsi pirms pusnakts glābēji steidzās uz ugunsgrēku Jēkabpilī, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji ievēroja, kā pa vienu no ēkas logiem tiek vilkts ārā cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties iekļuva sadūmotajā ēkā un pa logu izglāba vēl trīs cilvēkus.

Pārbaudot dzīvokli, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvokļa virtuvē dega mantas, kuras bija noliktas netālu no krāsns.

Kopumā ugunsgrēkā izglābti četri cilvēki, bet cieta pieci, jo kaimiņš, kurš izglāba vienu no cilvēkiem, guva traumu.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā jau ir gājuši bojā 16, bet cietis - 41 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu