"Citadele" piedāvā kļūt par bankas klientu, nosūtot selfiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

“Banka Citadele” Latvijā sākusi piedāvāt jaunu veidu, kā kļūt par bankas klientu un saņemt “X Smart” maksājumu karti, piesakoties pakalpojumam attālināti un neapmeklējot bankas filiāli. Tas iespējams ar viedtālruni, izmantojot “Citadeles” mobilo lietotni un nosūtot selfiju jeb pašbildi ar pases vai personas apliecības (ID kartes) attēlu, portāls TVNET uzzināja bankā.

“Citadele” ir pirmā banka Baltijā, kas piedāvā šādu iespēju. Pakalpojums ir pieejams Latvijas iedzīvotājiem, “Android” un “iOS” viedierīču lietotājiem.

Ar mobilo lietotni pieteikt bankā kontu un karti iespējams visu diennakti. To var darīt jebkurā vietā, kur pieejami mobilie sakari un internets. Pieteikumā ir trīs vienkārši soļi: lejupielādēt “Citadeles” mobilo lietotni, uztaisīt pašbildi, nofotografēt pasi vai ID karti, norādīt informāciju par sevi.

Pieteikšanās aizņem 5-7 minūtes. Klientam uz banku pēc tam nav jādodas, jo izgatavoto karti un dokumentus bankas darbinieks nogādā klientam personīgi, klienta izvēlētā laikā un vietā. Uzrādot ID karti, bankas darbinieks veiks klienta identifikāciju un izsniegs izgatavoto “X-smart” maksājuma karti.

"Ar šo pakalpojumu mēs turpinām pildīt solījumu par inovācijām: "No vizītes filiālē uz banku tavā kabatā". Tomēr līdzšinējās mobilās lietotnes inovācijas bija pieejamas tikai Citadeles klientiem: maksājumu apstiprināšana izmantojot biometriju - FaceID, iespēja lietotnē pilnībā pārvaldīt kartes lietošanas režīmus, autorizēti sarakstīties jeb čatot ar banku. Tagad šīs robežas ir nojauktas. Ikviens var saņemt modernus bankas pakalpojumus, neizejot no mājas. Par selfiju vēlos piebilst, ka tā pārbaudei tiek izmantotas mūsdienīgas biometrijas metodes," saka “Citadele” valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Pakalpojums ir pieejams no 1.februāra, lejupielādējot “Citadeles” mobilo lietotni un sekojot norādēm. Jaunās mobilās lietotnes funkcijas izstrāde ilga 10 mēnešus, un tajā investēti vairāk nekā miljons eiro. Bankas Citadele mobilā lietotne ir lejupielādējama "App Store" un "GooglePlay".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu