Ne tikai bērniem – šī gada tapešu motīvus iekaro dzīvnieku raksti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anthropologie/Publicitātes foto

Gluži tāpat kā jebkura cita interjera dizaina tendence – pasteļkrāsas sienas, baltās virtuves, rozā zelta furnitūra, arī dzīvnieku motīvi ir iekarojuši modi un no tās veiksmīgi izgājuši. Dažbrīd dzīvnieku raksti ir bijuši eleganta interjera un modes detaļa, bet jau drīz vien kļuvuši par lētu un piedauzīgu motīvu. Tomēr, neraugoties uz svārstīgo dzīvnieku rakstu pozīciju interjera un modes pasaulē, amerikāņu izdevums “Apartment Therapy” ir radis jaunu veidu, kā mājokļa dizainā integrēt dzīvnieku attēlus.

Tā vietā, lai mājokli vai apģērbu izdaiļotu ar dzīvnieku, piemēram, zebras vai leoparda, kažoka rakstu, šobrīd dizaineri uz interjera un modes precēm atveido sīkus vesela dzīvnieka attēlus uz vienkrāsaina fona. Šobrīd šāds raksts ir guvis plašu atsaucību visā pasaulē un tam ir piešķirts nosaukums “jaunais dzīvnieku raksts”, kuru žurnāls “Apartment Therapy” jau ir atzinis par 2019. gada rakstu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebel Walls (@rebelwalls) on

Pieaugot maksimālisma tendencēm interjera dizainā, līdztekus pieaug arī dizaineru un citu interjera speciālistu interese par raibiem un neordināriem tapešu rakstiem. Šo pāreju lieliski varēja manīt 2018. gadā, kad minimālisms sāka savu norietu, par ko liecināja marmora raksta Art Deco stila aizstājējs terrazzo – košu stikliņu mozaīka uz balta vai pasteļkrāsas fona. Šogad askētisma vietā ir nākušas izteiksmīgākas formas un krāsa, kādēļ jaunais dzīvnieku raksts lieliski saskan ar maksimālisma dizaina principiem – tas ir raibs, izteikts, košs, bet vienlaikus atsaucas uz dabas motīviem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hygge & West (@hyggeandwest) on

Jaunais ir labi aizmirsts vecais

Dzīvnieku raksti mājokļos ir samērā sena tendence, kas bija raksturīga ne tikai pagājušā gadsimta mājokļos, bet pat renesanses laika pilīs un muižās. Tolaik dzīvnieki bieži bija redzami gleznās vai auduma sienu dekoros.

Tāpat arī arī pagājušā gadsimta sākumā dzīvnieku motīviem ir bijusi liela ietekme – Art Deco stila uzplaukumā, 20. un 30. gados, tie bija bieži redzami sieviešu apģērbos un aksesuāros, bet 40. gados ieguva jaunu elpu, kad dzīvnieku raksts parādījās uz leģendārā itāļu audumu ražošanas uzņēmuma “Scalamandré” darinājumiem. Tolaik uzņēmēja Franko Skalamandrē sieva Flora radīja neparastu auduma dizainu – vairākus zebras attēlus sakombinēja uz vienkrāsaina koši sarkana fona, tādējādi radot rotaļīgu tapešu un auduma rakstu. Šīs tapetes 40. gados rotāja ikonisko Manhetenas restorānu “Gino’s”, kur nereti pusdienas baudīja Frenks Sinatra un Džekija Kenedija, kas teju katrā viesošanās reizē slavēja restorāna interjeru un arī tā tapetes. Gluži kā “Scalamandré”, līdzīgu pieeju dzīvnieku attēliem interjerā izmantoja slavenais 60. gadu mākslinieks un bohēmists Endijs Vorhols, kas radīja mākslas darbus ar govīm uz koša fona – šajā laikā mākslinieka darbi nebija īpaši jākomentē, tāpēc viņa govju kolāžas nekavējoties ieguva pasaules slavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scalamandré (@scalamandre) on

Dzīvnieku motīvi pašu mājoklī

Dzīvnieku motīva tapetes patiesi ir košs un izteiksmīgs akcents, kas lielākos daudzumos varētu radīt ņirboņu gar acīm, tāpēc mājoklī ar šādām tapetēm noklāt ieteicams nelielus stūrus, ailes vai sienas detaļas. Izmanto raibās tapetes plauktu aizmugures izlīmēšanai, izlīmē tās vannasistabā vai ar tām izdekorē vienu sienu viesistabā. Ja šādu tapešu izlīmēšana ir pārāk radikāls solis, izvēlies mājokli dekorēt ar dažādiem aksesuāriem, kas ieturēti dzīvnieku motīvos, piemēram, dušas aizkariem, plediem, dvieļiem, paklājiņiem vai spilveniem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cole & Son (@cole_and_son_wallpapers) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu