Visas "SEB bankas" izsniegtās "Mastercard" kartes ļaus veikt bezkontakta maksājumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Visas "SEB bankas" izsniegtās "Mastercard" maksājumu kartes turpmāk būs ar bezkontakta funkcionalitāti, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" komunikācijas projektu vadītāja Jeļena Kontusa.

"Atbilstoši "Mastercard" prasībām šogad bankām jānodrošina, lai visas "Mastercard" kartes, ko bankas piedāvā saviem klientiem, būtu bezkontakta. Līdz ar to no 5.februāra visas jaunās un atjaunotās "Mastercard" kartes, kuras "SEB banka" piedāvā klientiem, ir ar bezkontakta funkcionalitāti," informēja bankā.

Kontusa arī pavēstīja, ka 2018.gadā "SEB bankas" klienti bezkontakta kartes pirkumiem, veicot bezkontakta darījumus tirdzniecības vietās, izmantoja 2,4 miljonus reižu, kas ir gandrīz desmit reizes biežāk nekā 2017.gadā, savukārt bezkontakta karšu darījumu apmērs pieauga no 1,5 miljoniem eiro 2017.gadā līdz gandrīz 17 miljoniem eiro 2018.gadā. Vidējā viena pirkuma summa, kuru bankas klienti apmaksāja ar bezkontakta karti, bija septiņi eiro.

Tāpat viņa norādīja, ka šobrīd no bankas klientiem izsniegtajām "MasterCard" maksājumu kartēm 15% ir ar bezkontakta funkcionalitāti.

Savukārt bankas valdes loceklis Arnis Škapars atzīmēja, ka šobrīd vairāk nekā 65% no "SEB bankas" apkalpotajiem POS termināliem un kases sistēmām nodrošina bezkontakta maksājumu pieņemšanu. "Šogad atbilstoši "MasterCard" un "Visa" prasībām visiem saviem klientiem tirgotājiem nodrošināsim POS terminālu nomaiņu, lai līdz 2020.gadam visur būtu iespēja norēķināties ar bezkontakta kartēm," viņš piebilda.

Bezkontakta kartes ir klasiskas maksājumu kartes ar papildu funkcionalitāti - iespēju veikt pirkumus, neievietojot karti POS terminālī un neievadot PIN kodu. Drošības nolūkos bezkontakta kartēm Latvijā ir ieviests viena maksājuma limits 25 eiro apmērā, kas nozīmē, ka līdz šai summai karšu pieņemšanas ierīcē nav jāievada PIN kods, bet, maksājot par lielākiem pirkumiem, darījums jāapstiprina ar PIN kodu.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu