Veltījums skandināvu modei: izstāde “Laika zīmju pieraksti"

Egoiste iesaka!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

No 7. februāra līdz 31. martam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā viesosies izstāde “The Weather Diaries / Laika zīmju pieraksti”, kas piedāvā ziemeļu dabas skaistuma un skarbo laikapstākļu iedvesmotu 10 islandiešu, grenlandiešu un fēriešu mākslinieku-dizaineru skatījumu uz mūsdienu modi. 

Unikāls Ziemeļvalstu projekts tapis sadarbībā ar māksliniecēm-kuratorēm Sāru Kūperi (Sarah Cooper, ASV) un Ninu Gorferi (Nina Gorfer, Austrija), kuras divu gadu garumā apmeklēja Islandē, Grenlandē un Fēru salās dzīvojošos modes māksliniekus un dizainerus, lai pētītu, kā salinieku vide, kultūras identitāte un tradīcijas ietekmē viņu radošumu.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Izstādes iecere radusies Ziemeļu mājā Reikjavikā (Islande), un tā sākotnēji tika veidota 3. Ziemeļvalstu modesbiennāles programmai, kas 2014. gadā notika Lietišķās mākslas muzejā Frankfurtē. Kopš tā laika ekspozīcija tikusi izrādīta Dānijā, Nīderlandē, Fēru salās, Islandē, ASV, Ķīnā, Zviedrijā un Grenlandē, bet 2019. gadā, pateicoties Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Baltijas valstīs iniciatīvai, ar to iepazīsies skatītāji Rīgā, Viļņā un Tallinā.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu